Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogtatnivaló csicseriborsó

Ropogtatnivaló csicseriborsó
Ropogtatnivaló csicseriborsó
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmet várom egy éve lakásavatóra, de valahogy mindig elsikkad a látogatás, pedig én mindig készülök rá. Ez lett volna az egyik rágcsa a rozé mellé, de különösen sör mellé tudnám ajánlani. Én bármikor használok csicseriborsót, mindig ugyanazt a portugál főzött kész terméket választom, mert nem kell órákat rabolnom magamtól a főzésével, s mert az eddig kóstoltak közül a legfinomabbnak tűnt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseri konzervet lecsepegtetjük.
  2. A fűszereket összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe hintjük, rászórjuk a csicseriborsót. Rázogatva összekeverjük a fűszerekkel.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra légkeverésen, és időnként átkeverve addig pirítjuk, míg a külseje roppanós lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 17 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 194
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

roppanós csicseriborsó, pirított csicseriborsó, fűszeres csicseriborsó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2016-06-07 15:33

Remek! Egyszerű, de nagyszerű. Rögtön neki is állok. Bár most épp olasz csicseri van itthon, de az is finom, puha.
Jókor jött a recept: indiai vendéget várok jövő héten. Biztos szerzek nála néhány jó pontot ezzel a rágcsálni valóval. :)

firstlady
firstlady Thu, 2016-06-09 08:23

Hát bizony az enyém nem lett ropogós, csak száraz. Belül puha, szóval nem lett kiszárítva, de a külseje nem roppan. Nem rossz, a csodálatos illata pedig belengte az egész utcát. Én biztosan elnassolom apránként, de villogni nem fogok vele... Talán az a baj, hogy hagyományos, alsó-felső sütéssel készítettem, nincs légkeveréses sütőm.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2016-06-09 15:05

Jaj de sajnálom. Remélem a vendégek előtt nem volt nagy blama. Legközelebb biztosan jobb lesz. Én abba sem tudtam hagyni. :-)Próbáld meg a legnagyobb hőfokon rövid ideig.

Fraien
Fraien / Fraien Wed, 2016-02-03 14:34

lehet száraz csicseriborsóból is? beáztatom, előfőzöm, utána sütöm ki?

368
csicseriborsó 40 dkg
koriandermag 1 ek
római kömény 1 kávéskanál
curry por 1 kávéskanál
cayenne bors 0.5 kávéskanál
garam masala 1 teáskanál
fokhagymapor 1 teáskanál