Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roppanós csiga nagyitól

Roppanós csiga nagyitól
Roppanós csiga nagyitól
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyi konyhájából származik a recept. Nagyon ropogós, de egyáltalán nem száraz. Mélyhűtőben tárolható a a feltekert tészta, s ha szükség van rá, előkapjuk, és leszeljük, majd gyorsan kisütjük! Annyira jó, annyira retró!! :))

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük, amíg a tölteléket is összeállítjuk.
  2. Ha kész a töltelék, akkor a tésztát 3 felé osztjuk, és vékony téglalapokra nyújtjuk (2 mm kb).

Töltelék

  1. A tölteléket is kikeverjük.
  2. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük egyenként, feltekerjük szorosan, majd fóliába téve egy estét legalább a mélyhűtőben hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pomelorosa

Mióta szakács: 2015.11.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

sajtos csiga, paprikás sajtos csiga, retro sós csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1078
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 12 dkg
2 teáskanál
vaj 13 dkg
trappista sajt 15 dkg
füstölt pirospaprika 3 teáskanál
2 kávéskanál