Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roppanós diós krémes

Roppanós diós krémes
Roppanós diós krémes
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy roppanós tészta és egy mesés, selymes, főzött krém...egy igazi ínyenc falat. Ha elkészül és hűtőbe kerül, mindenki azt kívánja, bárcsak lakat lenne az ajtaján!!!

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Keverjük habosra a tojásfehérjéket a sóval, majd adjuk hozzá a cukrot apródonként, és verjük kemény habbá. Végül a dió és zsemlemorzsa keverékét enyhe mozdulatokkal, egy keverőlapáttal dolgozzuk bele.
  2. Egy 30 × 40 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát, egyenletesen terítsük el, és a tetejét egy villa segítségével hullámozzuk be.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süssük, majd nézzük meg egy tűvel, hogy nem ragad-e. Ha még szükséges 5-10 percet hagyjuk, de a hőt mérsékeljük 160 C fokra.
  4. Rácsra téve, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az aljáról a sütőpapírt óvatosan távolítsuk el. Vigyázat, nagyon könnyen törik.
  5. A kész tésztát vágjuk ketté hosszában. Az így kapott egyik lapra halmozzuk a krémet, egyenletesen eldolgozva rajta, majd a másik lappal betakarjuk.
  6. Hűtőben egy pár óra eltelte alatt kihűtjük. Forróvízbe mártott, éles késsel, tetszőleges szeletekre vagy kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A tojássárgákat, a cukorral, a vanília kivonat hozzáadásával, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, és mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve teljesen kihűtjük - néha-néha belekeverve -, majd a vajat alaposan hozzáhabosítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 653
elküldve: 9
receptkönyvben: 144
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós sütemény, diós sütemény vaníliakrémmel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Mon, 2020-07-06 17:53

Egy kicsit szenvedtem a kész tésztával, 3 helyen el is törtem, úgy illesztgettem össze utólag, de azt mondom megérte, mert nagyon különleges a végeredmény, és a széleit leszámítva még szép is lett. A törésvonalak mentén szeletelve végül nem is látszott, hogy mennyit bénáztam előtte :)

palmleaf
palmleaf Mon, 2016-12-05 08:54

Köszi a receptet, nagyon fincsi lett. Annyit változtattunk rajta, hogy tettünk egy kis nescafét a krémbe, isteni lett!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2016-12-05 15:42

Köszönöm visszajelzésedet. Igazán örülök, hogy ízlett. Biztos finom lett a nescaféval.

madzsid
Anyanya / madzsid Mon, 2016-05-16 19:47

Na, ez egy igazán finom sütemény! Olyan hamar elfogyott, hogy csak kapkodtam a fejem. :)

villers
villers Fri, 2015-12-04 12:22

Ezt tuti megcsinálom. Minden benne van, amitől csak finom lehet, és semmi olyan, ami ezt kétségessé teszi. Ez egyszerűen isteni, az biztos :)

398
tojásfehérje 5 db
cukor 25 dkg
dió 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
1 csipet
tojássárgája 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 2.5 dl
vanília kivonat 1 teáskanál
vaj 25 dkg