Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roppanós karamell torta

Roppanós karamell torta
Roppanós karamell torta
95 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját fejlesztés, amit eddig bárki megkóstolt, elolvadt:-) Ha megkérdezem a családom, milyen torta legyen, mindig ezt választják. Úgyhogy már így kérdezem: milyen tortát szeretnél, kivéve karamell?

A siker nem marad el soha, különleges, egyedi, krémes, roppanós, kérek még egy szeletet:-)!

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk. A tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat a cukorral nagyon sokáig habosra keverjük. Mikor megkóstoljuk, fontos, hogy ne érezzük a cukorszemcsét, mert az leszáll sütéskor a piskóta aljára, és ragadni fog.
  3. Majd a forró (a csapból jól kiengedett) vizet kanalanként hozzáadjuk.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszába forgatjuk 4-5 részletben. A kész tésztát a tortaformába borítjuk, és szép világosra sütjük. Nem szabad az ajtót kinyitni! 20-30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A kihűlt piskótát három felé vágjuk. Ekkor állunk neki a roppanós karamell rétegnek.

Roppanós karamell réteg

  1. A cukrot egy lábosban, lassú tűzön aranybarnára karamellizáljuk.
  2. Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, hűtjük, míg mézes állagú lesz.
  3. A piskóta alsó és középső szeletét megkenjük 2-3 mm vastagon. Amint rákanalazunk egy evőkanálnyit, rögtön szét is terítjük vele. Nagyon gyorsan köt.
  4. Míg hűl, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A cukrot egy lábosban (jó az előző, nem kell annyit mosogatni) karamellizáljuk. Egy kis tejben a pudingot csomómentesre keverjük.
  2. Mikor a karamell kész, felöntjük a maradék tejjel. A karamell hirtelen kőkemény lesz, de ahogy melegszik a tej, el fog olvadni. Mikor forr, a tejes vaníliapudingot hozzákeverjük, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  3. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, és 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a kihűlt krémbe.
  4. A torta összeállítása: piskóta, roppanós karamell réteg (már rátettük), karamell krém, tejszínhab, majd újra a piskóta, roppanós karamell réteg, karamell krém, tejszínhab, piskóta. Tejszínnel borítjuk.
  5. A roppanós réteg nem sokáig marad roppanós. Mikor frissen esszük, így nagyon különleges. Ha másnap vagy később még van a tortából, már puhára olvad, amitől az egész piskóta karamell ízű lesz. Úgy is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 823
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillcsi

Mióta szakács: 2015.01.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta roppanós karamell réteggel, pudingos torta roppanós karamell réteggel, karamellás vaníliakrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
tojás 4 db
cukor 20 dkg
víz 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
cukor 10 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 500 ml
porcukor 2 púpozott ek