Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rosé kacsamell gratin burgonyával

Rosé kacsamell gratin burgonyával
Rosé kacsamell gratin burgonyával
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szép rózsaszínre sült kacsamell különleges körettel, gratin burgonyával. Mellé a mártás áfonyás-vörösboros "redukció", amitől a neve ellenére nem kell megijedni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat és a hagymát uborkagyalun vagy késsel vékonyra szeljük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd ezután rétegesen elkezdjük belepakolni a burgonyát és a hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt megismételjük, majd az utolsó rétegre már csak burgonyát teszünk, ezzel lefedve az egészet. Ezután ráöntjük a tejszínt, és 160 fokos sütőben alufólia alatt 35-40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben az alufóliát eltávolítjuk.
  2. Miközben sül, nekiláthatunk a kacsának: A kacsamell bőrét beirdaljuk, figyelve arra, hogy a húst ne vágjuk meg. Sózzuk, borsozzuk. Hideg serpenyőbe helyezzük a bőrös oldalával lefelé, és mindenféle zsiradék nélkül sütni kezdjük. Így sütjük 4-5 percig, majd átfordítjuk. Ugyanennyi ideig sütjük a másik oldalát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (a bőrös oldalával felfelé). Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Ezután 5-6 percig pihentetjük, közben párszor átfordítjuk.
  3. Vörösbor-redukció: A vörösbort felforraljuk, teszünk bele egész fahéjat és szegfűszeget, majd a 2/3-ára "visszaredukáljuk". Amikor a kellő mennyiség elpárolgott, hozzáadjuk a lekvárt, főzzük 2 percig, és egy serpenyőbe átöntve sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük óvatosan hozzáadni a maradék vajat. Folyamatosan kevergetjük!
  4. Gránátalmával esetleg madársalátával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 220
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tádám

Mióta szakács: 2017.04.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Rosé kacsamell, gratin burgonyával, áfonyás vörösbormártás és gránátalma

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
burgonya 4 db
vöröshagyma 1 nagy db
főzőtejszín 400 ml
vaj 10 dkg
2 teáskanál
bors 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
kacsamell 0.8 kg
vörösbor 3 dl
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 1 teáskanál
áfonyadzsem 4 ek
gránátalma 1 db