Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rosie meggytortája

Rosie meggytortája
Rosie meggytortája
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem szerettem a kész, bolti gyümölcstorta alapra némi zseléfix segítségével összedobált gyors gyümölcstortákat. Számomra a gyümölcstorta rendes gyümölcskocsonyával készül, úgy, ahogy anyumtól tanultam. Az ő tiszteletére teszem most ezen a néven közzé, remélem a neten is olyan népszerű lesz, mint ismerőseim körében.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy piskótát. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot a sárgájával szintén géppel elkeverjük addig, amíg kifehéredik. Óvatosan aláforgatjuk a fehérjét, majd óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és egy pici sütőport. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett 28 cm-es csatos tortaformába öntjük, és szép egyenletesen eloszlatjuk. 160 fokon, légkeveréssel tűpróbáig sütjük, ha halványbarna a teteje, valószínűleg jó. Hamar megsül, mert vékony!
  2. A vaníliapudingot a tejjel és cukorral elkészítjük, majd hagyjuk lehűlni (vízfürdővel gyorsítani szoktam), közben néha megkeverjük, hogy ne hártyásodjon be a teteje. A margarint a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára keverjük. Tipp: mindig a pudingot borítsuk a vajra folyamatosan, és ne fordítva, így könnyebb egyenletesre keverni. Figyelem, ha meleg a puding, ki fog csapódni a vaj, nem lesz jó a krém! Ha kész, a kihűlt piskótán szépen egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük. Megjegyzés: elkészíthető a süti sima pudinggal is, de tapasztalatom szerint szeleteléskor könnyen lecsúszik róla a gyümölcskocsonya, én ezért, meg az íz kedvéért is ;-) javaslom, hogy áldozzuk rá azt a pici pluszt, és keverjük alá a margarint vagy vajat.
  3. 2 dl langyos vízben feloldunk egy tasak (20 g) étkezési zselatint, amit forráspontig melegítünk, de nem forraljuk, mert nem fog megfelelően zselésíteni. (Megjegyzés: ne kísérletezzünk zseléfixszel, meg mindenféle expressz dolgokkal, mert ebben a vastagságban szét fog csúszni, nem köt meg rendesen.) A meggybefőttet érdemes hűtőben tárolni, ez gyorsabban visszahűti majd a zselatint. A zselatint elkeverjük a meggybefőttel, melyet utána hideg vizes fürdőben néha megkeverve figyeljük, hogy mikor kezd bekocsonyásodni. Ne öntsük teljesen folyékony állapotban a tortára, mert oldalt leszivároghat, és eláztatja a piskótát!
  4. Amint elkezd sűrűbbé (sűrűn folyóssá, ez bizony a vízfürdőtől függően 30-40 perc is lehet) válni a kocsonya, mehet a süti tetejére. Tipp: ha szeretnénk egyenletesen elosztani a meggyet, érdemes kanállal kiszedni és elosztani a tortán, majd óvatosan ráönteni a zselatint. Ha elmozdul, ilyenkor még tudunk igazítani a gyümölcsök helyzetén. Ezután néhány órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy teljesen bekocsonyásodjon. Ha kész, meghintjük kókuszreszelékkel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
10 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggytorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

167
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 ek
sütőpor 1 kávéskanál
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 4 ek
porcukor 1 ek
sütőmargarin 4 dkg
meggybefőtt 70 dkg
zselatin 20 g
víz 2 dl
kókuszreszelék 3 g