Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rosolli-finn céklasaláta

Rosolli-finn céklasaláta
Rosolli-finn céklasaláta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden finn karácsonyi asztalán megtalálható a rosolli, aminek fogyasztása óriási tradíció. A karácsonyi sonkához tálalják fel sok más finomsággal együtt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én azt ajánlom, mi magyarok ne csak karácsonykor fogyasszuk ezt a kiváló salátát, hanem az év bármely szakában. Frissen sült húsokhoz, és rántott szeletekhez is remekül passzol.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát 1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, köménymagos, szegfűborsos, ecetes vízben puhára főzzük, ha megfőtt kihűtjük.
  2. A burgonyát a sárgarépával szintén megfőzzük, de inkább félkeményre, szintén kihűtjük.
  3. A csemegeuborkát, az almát és a vöröshagymát apró darabokra szeleteljük.
  4. Az összeaprított zöldségeket egy salátás tálban összekeverjük és sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával, ecettel, tejszínnel és cukorral ízesítjük.
  5. Fogyasztás előtt a salátánkat érdemes egy fél napot a hűtőben érlelni, így még finomabb lesz az íze.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 588
elküldve: 12
receptkönyvben: 376
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

finn karácsonyi céklasaláta, céklasaláta, ecetes-tejszínes céklasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

279
cékla 4 közepes db
burgonya 5 db
sárgarépa 4 db
csemegeuborka 5 db
alma 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
1 tk
fehér bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
snidling 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
ecet 1 ek
cukor 0.5 teáskanál