Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston csirkemell vörösboros-hagymás mártással és házi chipsszel

Roston csirkemell vörösboros-hagymás mártással és házi chipsszel
Roston csirkemell vörösboros-hagymás mártással és házi chipsszel
82 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, nem túl egészséges, amikor egy fárasztó nap végén "tömény" ételeket kezdünk sütögetni, készítgetni, de olykor jól esik. De még mennyire! Ízek, állagok kavalkádja jelenik meg ebben az ételben. Annak, hogy ezt megalkossuk vagy tovább fejlesszük, csak a fantáziánk szab határt. Játszhatunk a fűszerezéssel a húsnál, a mártást feldobhatjuk apróra kockázott zöldpaprikával vagy kaliforniaival, mehet bele póréhagyma, stb. A chipset sós vízben is főzhetjük 10 percen át, majd sütőpapíron, 180 fokos sütőben előre fűszerezve készre süthetjük. Így diétás is lehet. Variáljunk, próbálkozzunk! Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

Roston csirke

Mártás

Chips

ajánlat

Az elkészült ételt tálaljuk a fantáziánkra támaszkodva: egymásra helyezve őket, egymás mellé, díszítéssel, anélkül... Fogyasszuk el mellé a megkezdett, megmaradt testes vörösbort. Legyen az Merlot, Cabernet Sauvignon vagy Kékfrankos. Így a mártás útját járva jutunk el arra az állomásra, amikor a csirkemellhez vörösbort fogyaszthatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Roston csirke

  1. A csirkemellet szeleteljük fel úgy, hogy ne legyenek túl vékonyak. A szeleteket egy edénybe helyezzük, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol legyen rajta fűszer.
  2. Felforrósítunk egy grill serpenyőt, és zsiradék nélkül (hiszen már van a húson) megsütjük a húsokat a következő módon: belefektetjük a hússzeleteket a serpenyőbe, és csak akkor fordítjuk meg, ha elkezd kifehéredni a felső fele. Megfordítjuk, majd a másik felét is aranybarnára sütjük. A csirkemellet ne forgassuk többször, mert kiszárad!
  3. A kész húsokat tegyük félre, fóliázzuk le.

Mártás

  1. Egy mélyebb teflon serpenyőt forrósítsunk fel. Az olívaolajon kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt. Néha keverjük át, majd 10 perc elteltével dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát is. Fedő vissza, és alacsony lángon pároljuk további 5 percet.
  2. Ezután öntsük rá a bort, a paradicsomlevet, tegyük bele a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő nélkül főzzük további 45 percig. Alkalmanként keverjük meg, mert elkezd besűrűsödni.
  3. A lángot folyamatosan növelve főzzük a kellő sűrűségűre.

Chips

  1. A burgonyát jól mossuk meg, de ne hámozzuk. Karikázzuk fel kb 1 cm-es karikákra. Forró olajban süssük aranybarnára.
  2. Ha kész van, só helyett fűszerkeverékkel szórjuk meg.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkeszeletek sült krumplival, csirkemell vörösboros-hagymás öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1804
csirkemell filé 50 dkg
szárnyas fűszerkeverék 2 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 1 db
vörösbor 2 dl
paradicsomlé 1 dl
1 kávéskanál
fehér bors 1 késhegynyi
burgonya 4 közepes db
görög fűszerkeverék 1 kávéskanál
napraforgó olaj 8 dl