Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült hekkfilé sajtmártással

Roston sült hekkfilé sajtmártással
Roston sült hekkfilé sajtmártással
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóben keresgélve találtam egy kevés karfiolt, brokkolit és halat, ezekből igyekeztem csinálni valami finomat. A haltól féltem, hogy száraz lesz, ezért készült a sajtmártás is, aminek nagy hagyománya van a családunkban, sok ételhez készítjük.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

ajánlat

Lehet hozzá még egyéb köreteket készíteni, rizzsel és sült krumplival is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hal:

  1. A fagyasztott halat kiolvasztjuk, a nagy szeleteket keresztben félbevágjuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal.
  2. Egy serpenyőbe nagyon kevés olajat öntünk, majd egy papírtörlővel elkenjük.
  3. A serpenyőt felforrósítjuk, a hal mindkét oldalát jól megsütjük rajta.

Párolt zöldségek:

  1. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedve egy nagyobb edényben, kevés margarinon megpirítjuk.
  2. Megszórjuk a zöldséget sóval, kb. egy deci vizet öntünk alá, majd fedő alatt, takarék lángon készre pároljuk.
  3. Folyamatosan figyeljük, szükség esetén kevés vizet lehet még aláönteni, a zöldségeket forgatni.

Sajtmártás:

  1. A fokhagymákat megpucoljuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, a margarinon megpirítjuk, vigyázva, nehogy megfeketedjen.
  2. Tűzről levéve beszórjuk liszttel, majd takarék lángra visszatéve felöntjük kb 2 deci tejjel, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd felforraljuk.
  3. Forrás után felöntjük a maradék tejjel, és újraforraljuk. A forrás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 41 965
elküldve: 16
receptkönyvben: 697
elkészítve: 10/24
Facebookon megjelent: -

szakács

eszthee

Mióta szakács: 2010.06.24.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtmártásos roston sült heck, sült heck párolt zöldséggel, zöldséges heck sajtmártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Fri, 2014-05-23 13:57

Zöldségragu sajtmártással! Finom főétel. Köszi a sajtmártás receptet.

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-02-09 20:09

Kedves eszthee!
Nagyon gusztusos, kedvemre való! Már alig várom, hogy megkóstolhassam! Üdv.: il-di.

1088
heck 40 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 0.25 ek
karfiol 4 db
brokkoli 4 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
margarin 0.5 ek
finomliszt 1 csapott ek
tej 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg