Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával

Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával
Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi nyárbúcsúztató fogás friss pisztránggal, ropogós steakburgonyával, aiolival.

hozzávalók / 2 adag

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A steakburgonyához

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. Szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, fűszerezzük, és 200 fokon 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. Közben elkészítjük a mártást.

Az aiolihoz

  1. Egy mozsárban pépes állagúra törjük a fokhagymákat egy kevés sóval.
  2. Egy másik tálkába öntjük a tojássárgájákat, a mustárt, és apránként, gyors kavarás mellett az olívaolajat.
  3. Ha elfogyott az olívaolaj, és elértük a kívánt állagot, hozzákeverjük a citromlevet és a fűszereket.

A pisztránghoz

  1. A pisztrángokat megtisztítjuk, és mindkét felüket beirdaljuk.
  2. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük, majd a belsejükbe apró szeletekre vágott fokhagymákat dugunk.
  3. Oldalanként 3-5 percig sütjük, majd a steakburgonyával, aiolival és egy kevés salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 3

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült pisztráng

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2327
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
dijoni mustár 1 ek
olívaolaj 5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd