Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával

Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával
Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek.
Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok!

Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

ajánlat

Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús pácolása:

  1. Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
  2. Klopfoljuk ki a húsokat, és alaposan forgassuk meg a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben. Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.

A burgonya és kelbimbó elkészítése:

  1. Tisztítsuk meg a kelbimbót, és mossuk meg az édesburgonyát. Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal, és sózzuk meg alaposan.
  2. Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonyacikkeket, mert szeretem, ha minden oldala jól meg van pirítva.
  3. A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet, és sózzuk meg.
  4. Serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
  5. Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére, és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe. 185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval. Jó étvágyat kívánok! :)
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Roberto konyhája

Mióta szakács: 2018.01.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édesburgonya-ágyon sült tarja

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

730
sertéstarja 60 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
édesburgonya 1 kg
kelbimbó 40 dkg
fokhagyma 8 gerezd
olívaolaj 8 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint