Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült vadlazac filé padlizsánnal

Roston sült vadlazac filé padlizsánnal
Roston sült vadlazac filé padlizsánnal
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Floriol Gasztropárbajra készítettem, és voltam olyan szerencsés, hogy Lila Fügének megtetszett, és beválasztott a csapatába. :-) Mivel a versenyt a Füge csapat, azaz mi nyertük meg, így a versenyen elkészített receptjeink fogják díszíteni egy ideig a Floriol olajok címkéit. :)

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A házi kakukkfüves majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kakukkfüves házi majonézt. Arra nagyon figyeljünk, hogy csakis friss tojásból készítsük! A hozzávalók legyenek egyforma hőmérsékletűek. A majonézhez egész tojást is használok, mert így egy könnyed, habos mártást kapok, ami nagyon illik a lazachoz.
  2. Egy tálba beleütjük az egész tojást és a tojássárgáját, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, ecetet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és gépi vagy kézi habverővel az egészet alaposan homogén állagúvá keverjük, majd először szinte cseppenként, nagyon vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, folyamatosan keverve.
  3. Botmixerrel készítve, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Mikor belekevertük az olajat, hozzáadjuk a lecsipkedett kakukkfű leveleket, és jégre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a lazacot elkészítjük.
  4. A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
  5. A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
  6. A grillserpenyőbe két evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet és a két gerezd fokhagymát, a kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk.
  7. Beletesszük a lazac szeleteket, melléjük pedig a padlizsánt és a póréhagyma szeleteket, és mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.
  8. Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 17 250
elküldve: 15
receptkönyvben: 342
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadlazac kakukkfüves házi majonézzel, padlizsános roston lazac, sült lazac házi készítésű fűszeres majonézzel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-07-06 11:45

Kedves Bogi!
Nagyon szépen köszönöm! :-)
Üdv,
Veruss

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2012-07-05 12:53

nagyon jól néz ki az a lazac és pirult zöldségek, összefutott a nyál a számban :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-07-05 15:44

Kedves Norbi!
Örülök, hogy tetszik a recept! A majonéz is finom hozzá:-)

Üdv,
Veruss

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-06-17 00:07

Én kóstoltam, és tanúsíthatom, hogy isteni finom, ha szabad ezzel a jelzővel illetni az ördög szakácsnője után!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-06-17 08:58

Köszi Ani! :-)

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Fri, 2012-06-08 16:06

Úhh, ez istenien néz ki! Már szóltam is a jöbőheti bevásárlás felelősnek, hogy hozzon alapanyagokat. Biztos nagyon finom! Köszi a receptet :)
Üdv. Bogi, az ördög szakácsnője

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-06-09 15:56

Kedves Bogi, az ördög szakácsnője!:-)
Remélem, az íze is ennyire tetszeni fog ha elkészíted!
Üdv,
Veruss

1188
vadlazac 2 g
padlizsán 1 db
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 3 szál
olívaolaj 2 ek
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 2.5 dl
dijoni mustár 2 kávéskanál
cukor 1 ek
fehérborecet 2 ek
kakukkfű 4 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint