Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rostos lé sárgabarackból

Rostos lé sárgabarackból
Rostos lé sárgabarackból
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen a nyár ízeit érezni megfizethetetlen.:) Többféle gyümölcsből készítettem már, isteni finom mind.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kimagozzuk, a citromlével együtt egy 10 literes fazékba tesszük.
  2. Botmixerrel szétzúzzuk, és 1 liternyi vízzel feltesszük főni.
  3. Amikor forr, hozzákeverjük a cukrot és az 1 csomag befőtt tartósítót. Felöntjük annyi vízzel, hogy 8 liter legyen az egész. Ha kell, ilyenkor még botmixerrel keverhetünk rajta. Újból felforraljuk.
  4. A habját leszedjük, és az előkészített üvegekbe töltjük.
  5. Száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni. (Én a hűtőtáskát bélelem ki pléddel, és abba dunsztolok kisebb menyiségeket. Ez az adag belefér.)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 151
elküldve: 4
receptkönyvben: 107
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

sárgabaracklé, rostos ivólé, baracklé, gyümölcslé házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2014-08-27 18:41

Kedves Napfény! A recepted alapján diabetikus változatban még júliusban csináltam egy adag ivólét. A férjem most kóstolta meg, és nagyon ízlett neki. Szorgalmasan iszogatja. Azt hiszem jövőre a többszörösét készítem el. Nagyon jó a víz és gyümölcs aránya. Külön köszönet a hütőtáska ötletért, azóta már többször is alkalmaztam.Köszönet a receptért. Zsuzsa.

köévi
köévi Fri, 2014-08-08 06:53

Jól írtad? A 3 kg barackhoz valóban annyi vizet teszel, hogy 8 liter legyen? Én kicsit soknak találom.

Napfény és Fűszer
Napfény és fűszer / Napfény és Fűszer Tue, 2013-08-06 21:23

Kedves Marcsi !
Új a feltöltőrendszere az oldalnak :) Külön megjegyzésbe írtam az 1 csg befőtt tartósítót,de csak az elkészítésnél jelent meg!
Elvileg anélkül sem romlik meg! De én mindig teszek bele ennyit :)

Marcsi53
Marcsi53 Tue, 2013-08-06 18:52

Kedves Napfény és fűszer.
Nem kell bele tartósító, nem romlik meg? Feltétlen szeretném kipróbálni.

353
sárgabarack 3 kg
cukor 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 l