Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Röszti 3.

Röszti 3.
Röszti 3.
40 perc / főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rozmaringos kacsa köreteként készült. Apróra vágott petrezselyemmel, sajttal is lehet turbózni,de a húshoz így natúr állapotban pont elég volt. Alternatív elkészítési mód (már így is kipróbáltam): megfőztem a krumplit nagyobb kockára vágva, leszűrtem, hagytam langyosra hűlni, krumplinyomóval csak nagyjából összetörtem darabosra, és így használtam fel tovább. Így is működött, és nem kellett reszelni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként vagy csak magában:petrezselyemmel, sajttal, szalonnával dúsítva, fokhagymás tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit héjában, hagyjuk kihűlni.
  2. Meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Olajon apró kockára vágott hagymát pirítunk, rádobjuk a krumplit, párszor átforgatjuk.
  4. Kiszedjük egy tálba.
  5. A serpenyőben vajat olvasztunk, visszaöntjük a krumplit, és jól lenyomkodjuk, lepénnyé formázzuk.
  6. Közepes lángon sütjük egyik oldalát 10 percig, majd egy tányér vagy fedő segítségével ügyesen átfordítjuk, és visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik oldala is pirulhasson újabb 10 percig.
  7. Melegen tálaljuk, cikkekre vágva.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 326
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaköret, krumplis lapok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
vaj 5 dkg
1 kávéskanál