Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rote Grütze

Rote Grütze
Rote Grütze
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szakácsok könyvéből származik az ötlet, bár elég népszerű és hétköznapi német desszertről van szó. A sült mandulapudingot kicsit száraznak éreztem, ezért gyorsan elkészítettem hozzá ezt az öntetet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket a cukor hozzáadásával vízben felforraljuk, és megvárjuk míg egy kicsit szétfőnek.
  2. A keményítőt csomómentesen elkeverjük egy kis vízzel, majd besűrítjük vele a pudingot.
  3. Pár csepp citromlét és vaníliaaromát adunk hozzá, megvárjuk míg kihűl és akkor tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 479
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
konyha: német
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsöntet, öntet piros gyümölcsökből, gyümölcspuding, gyümölcsszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berecz
berecz Fri, 2010-11-26 07:27

Valóban nagyon finom, üde íz kár, hogy nálunk nem kapható ez a desszert. Én elszoktam készíteni, pici barnacukorral kevés vörösborral.
Szárazabb sütikhez - töltelék nélküli - nagyon kellemes íz.

227
málna 20 dkg
piros ribizli 20 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
cukor 15 dkg
citromlé 4 csepp
vaníliaaroma 4 csepp