Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rote Grütze 2.

Rote Grütze 2.
Rote Grütze 2.
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múltkor Jannal remek lehetőségünk adódott gyümölcsöt szedni, fel is tankoltunk rendesen a bogyókból. A feketeribizliből lekvár készült, de rengeteg piros ribizli várt feldolgozásra, meg akadt otthon málna és eper is. Nem beszélve a lepasszírozott feketeribizli héjáról, melyet szintén belefőztem a keverékbe, s gyönyörű színt kölcsönzött neki. Izgultam, mert az egy dolog, hogy a németeket elkápráztatom a magyar konyha remekeivel, de az igazi kihívás az, ha a saját konyhájukat próbálom rekonstruálni az angol bogyók segítségével... Hál' Istennek nem volt panasz, bár elárulták, hogy a fahéj nem igazán autentikus a Rote Grützében, az náluk inkább karácsonyi fűszer. Sebaj, ha nem is teljesen eredeti, legalább finom lett a végeredmény.
Ötlet innen.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A vaníliafagyi mellé eperparfét is ettünk hozá, melyet még a múltkori eprezés után készítettem el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megtisztítva, meggy esetében kimagozva, nagyobb szemű epernél apróbb darabokra vágva feltesszük melegedni a vízzel, a fűszerekkel és a cukorral.
  2. Néhány percig főzzük, amíg a gyümölcsök egy része szét nem fő. Használhatunk botmixert is, viszont mindenképp hagyjunk benne nagyobb darabkákat.
  3. A zselatint a használati utasítás szerint feloldjuk forró vízben, majd a piros szószhoz keverjük.
  4. Miután kihűlt, pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Ízlés és lehetőség szerint vaníliapudinggal, vaníliafagyival, tejszínhabbal, sütikkel tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 198
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
kategória: szósz
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: német
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piros gyümölcsszósz, gyümölcsszósz piros gyümölcsökből, bogyós gyümölcsszósz, német gyümölcsszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joeanne
joeanne / joeanne Sat, 2012-05-05 19:56

A rote grütze -be nem kell zselatin. Ètkezési keményítővel szokták besürüsíteni. Onnan tudom mert a férjem német és anyósom így szonta csinálni. De tényleg nem kell bele semmi fűszer. De van aki vörösbort is tesz bele . Nekem az anyira nem jött be de kipróbálhatod. :) Üdv Joeanne

151
meggy 1 kg
cukor 10 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 12 db
citromhéj 0.25 citromból nyert
víz 3 dl
zselatin 20 g