Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rotkäppchentorte

Rotkäppchentorte
Rotkäppchentorte
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősnek, barátnak születésnapja volt, és az interneten kerestünk a lányommal egy tortareceptet, ami kicsit más, mint a megszokott. Meglepetésnek szántuk. Ez egy nagyon egyszerű, könnyű tortának ígérkezett. Így megsütöttük a családnak, majd a születésnaposnak. Most már a családi  receptkönyvben is őrizgetjük a receptet, mert mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A zselés bevonathoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a vajat jól összekeverjük a cukorral és az 1 csomag vaníliás cukorral. Addig keverjük, míg egynemű massza alakul ki belőle.
  2. Majd a 3 db tojást egyesével hozzákeverjük, és utána lisztet és a sütőport. A fele massza mennyiségét beleöntjük egy kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt 28 cm-es tortaformába. Majd a massza másik felét összekeverjük a nutellával, és a világos massza tetejére egyenletesen rákenjük. A lecsöpögtetett meggyet egyenletesen elosztjuk a tetején. A meggybefőtt levét fölfogjuk egy edénybe, mert még később kell. Megsütjük a tésztát.
  3. A krémhez a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval habbá fölverjük, és óvatosan a túrókrémmel összekeverjük. A már kihűlt tortát a tortaformába visszatesszük, és egyenletesen elkenjük rajta a krémet.
  5. A zselés bevonathoz a tortazselét cukorral, 350 ml meggylével (ha kevesebb, lehet kevés vizet hozzáönteni), rummal összefőzzük, a tortazselé előírása szerint megfőzzük. Majd egy percet hűtjük, és ráöntjük a krém tetejére.
  6. 1 órát hűtjük. Tejszínnel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 816
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

piroska torta, tejszínes-túrókrémes torta, túrókrémes torta zselébevonattal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
vaj 175 g
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 200 g
sütőpor 2 teáskanál
nutella 2 teáskanál
meggybefőtt 370 g
tehéntúró 500 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 500 ml
habfixáló 3 csomag
tortazselé 2 csomag
cukor 50 g
meggylé 350 ml
rum 50 ml
habtejszín 100 ml