Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rövid leves

Rövid leves
Rövid leves
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégére beterveztem a fagyasztóban összegyűlt csontokból a levesfőzést, ami utána egy kiindulási pont több recepthez. A hosszú leves után, íme a rövid változat.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tésztához

  • 1 db tojás (nagy)
  • 50 ml víz (a tojás súlyának megfelelő mennyiségre van szükség)
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 csipet

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, letakarjuk konyharuhával, fél órát pihentetjük.
  2. A garnélát finomra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, és a töltelék többi hozzávalójával jól összedolgozzuk.
  3. Felrakjuk a levest főni. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, 5x5 négyzetekre vágjuk, 0,5 tk tölteléket rakunk a közepére. A szélét az ujjunkal bevizezzük, két sarkát összefogva háromszögeket formázunk belőle.
  4. A forró levesbe rakva készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 931
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

short soup, töltött tésztaleves, húsleves töltött tésztával, kínai leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

231
alaplé 1.5 l
tojás 1 db
víz 50 ml
finomliszt 8 dkg
1 csipet
garnéla 15 dkg
darált sertéshús 15 dkg
újhagyma 3 db
szójaszósz 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 tk
szezámolaj 2 csepp
chilipehely 0 ízlés szerint
újhagyma zöldje 1 közepes db