Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozéban párolt körte

Rozéban párolt körte
Rozéban párolt körte
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hollandiában ősszel készítik a "stoofperen"-t (párolt körte), ami eredetileg portói borral készül. Nálam villányi rozéval készült :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sültek melle ajánlott, de egy gombóc vaníliafagyi és tejszínhab mellett könnyű desszert válhat belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a körtéket, de a szárát rajtahagyjuk.
  2. Beletesszük egy nagyobb edénybe, és leöntjük egy üveg száraz rozéval, mehet bele a többi hozzávaló, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
  3. Feltesszük magas lángon főni, majd ha felforrt, levesszük a lángot a legkisebbre, és szépen lassan puhára pároljuk a körtéket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 777
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szilva

Mióta szakács: 2010.10.04.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: befőtt, télire, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

körtekompót, roséban főtt körte

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Tue, 2016-12-27 00:40

Karácsonykor osztatlan siker volt a pulyka mellett. Köszönöm, elmentve a nagy kedvencek mellé!

381
körte 2 kg
rosé 7 dl
méz 4 ek
nádcukor 10 dkg
fahéjrúd 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
víz 1 dl