Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy horvát halász mutatta meg ezt a receptet, azóta is hetente elkészítjük. Fontos, hogy a tintahalat ne belezzük, pucoljuk ki. Csak csapvízzel alaposan mossuk meg. A benne lévő ikráktól és tintától kap egy különleges édes ízt. Ne húzzuk le a bőrét, mert különleges ízt kölcsönöz az ételnek. A csápjai a grillezés közben ropogóssá sülnek.

hozzávalók / 4 adag

Tintahal

Öntet

Sütőzsiradék

Tintahal

ajánlat

Főételnek, de előételnek is kitűnően megfelel, természetesen egy kiváló fehérbor társaságában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a tintahalakat, egyesével megtöltjük a rozmaringgal a belsejét. Egy tálba rakva megsózzuk, és az étolajjal meglocsoljuk. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát vagy az esti grillezésig.
  2. Az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet kicsi sóval és az olívaolajjal összekeverjük. Ez lesz az öntet.
  3. Amikor kész van a parázs, a rácsra helyezzük a tintahalakat, és kb. 5-6 percig (mérettől függően) sütjük. Fontos! Ha túlsütjük, rágós, kemény lesz. A csápjainál kilógó gerince, amikor sütés közben átlátszóvá sül, és könnyedén kihúzható, akkor sült meg a tintahalunk. Sütés után eltávolítjuk (kihúzzuk) a gerincét, és kivesszük a belsejéből a rozmaringokat. A csápjainál lévő kerek, kemény "követ" késsel távolítsuk el.
  4. A kész tintahalat karikára, darabokra vágjuk a csápjaival, ikráival, tintájával együtt. Egy tálban összekeverjük a borssal, sóval, oregánóval, és ráöntjük a korábban elkészített fokhagymás-petrezselymes olívás öntetet.
  5. Tetszés szerinti körettel tálaljuk (pl. sült krumpli, pirítós).
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

József

Mióta szakács: 2016.08.22.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: horvát
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tintahal grillen, rozmaringos tintahal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

718
tintahal 1 kg
rozmaring 5 szál
3 kávéskanál
oregánó 1 kk
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint