Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos almás csirke Mogyi konyhájából

Rozmaringos almás csirke Mogyi konyhájából
Rozmaringos almás csirke Mogyi konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss rozmaring az ablakomban és az almák otthon egyszerűen megihlettek! Azt gondoltam, ezeket mézzel, citrommal, fokhagymával és szerecsendióval mixelve meg kell kóstolnom :) nem nagy sztori, egyszerűen kipattant a fejemből. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágjuk, hogy ne legyenek olyan vastagok.
  2. Leöntjük egy kevés olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal és a szerecsendióval. Ráfacsarjuk egy citrom levét, és rácsorgatunk egy kanál mézet. Kicsit belemasszírozzuk az egészet a csirkemellekbe. Biztos jobb lesz, ha ebben állni hagyjuk egy kicsit (nekem sajnos nem volt időm rá).
  3. Belerakjuk egy sütőzacskóba, mellé rakjuk a meghámozott, kicsumázott, felszeletelt almákat, a rozmaring szálakat és a két fokhagymát (én azokat is keresztbe vágtam, így jobban eloszlik).
  4. 20-30 percig sütjük a zacskóban gázsütőben 4-5 fokozaton (kb 150-180 fok), utána a tepsibe öntjük óvatosan az egészet azzal a lével együtt, amit eresztett, és még sütjük pirulásig. Én petrezselymes barnarizzsel tálaltam, de a köret, az már rátok van bízva.
  5. Remélem másoknak is annyira ízlik majd, mint amennyire nekünk ízlett! Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mogyi

Mióta szakács: 2015.05.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőzacskóban sült almás csirke, rozmaringos almás csirke sütőzacskóban sütve, almás rozmaringos csirkemellfilé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
csirkemell filé 100 dkg
fokhagyma 2 gerezd
méz 1 ek
rozmaring 4 szál
alma 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek