Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos bárányborda zöldségágyon

Rozmaringos bárányborda zöldségágyon
Rozmaringos bárányborda zöldségágyon
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap a hűtőben kotorászva akadtam rá eme értékes s elfeledett báránygerincre. Majd egy kollégával karöltve versenyfőzést rendeztünk, s ennek a végeredménye lett e kép s recept.
Fogadjátok, s fogyasszátok egészséggel!

hozzávalók / 4 adag

A bárányborda készítéséhez

A zöldségágyhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Igazából készült mellé még egy aranysárgára sütött spenótos polenta is háromszögre vágva.
De természetesen ajánlhatom még héjában sült vagy rozmaringos burgonyával, esetleg pancetta burgonyával körítve.

Szólj hozzá!

elkészítés

Bárányborda készítése:


  1. A báránybordákat tisztítsuk meg a faggyútól, csontjairól is távolítsuk el a ronda faggyús részeket. (Ezt a legkönnyebben  egy késsel, s kaparással tehetjük meg.)
  2.  Ha mindez megvan, akkor a rozmaringágakról húzzuk le a tüskéket, s vágjuk apróra. A rozmaring felével fűszerezzük be a húst, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg, s tegyük félre. (A legjobb lenne, ha akár 1 napra bő olívaolajban lenne lepácolva hűtőben, de elhagyható.)
  3. Ezután mossuk meg a zöldségeket, s szeleteljük - csíkozzuk fel (kb 0.5 cm-es csíkokra).
  4. A lilahagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük azt is szép vékonyra.
  5. Vegyünk egy serpenyőt, s melegítsük fel. A báránybordákat süssük meg minden oldalán hirtelen. Dobjunk rá egy rozmaringágat s darált fokhagymát. (Én a fokhagymadarabokat olajjal leturmixolom, s ezt használom.)
  6. Ha ez megvan, tegyük be a sütőbe. (Légkeverésesnél 175 fokot ajánlanék, és 7-8 percet. Persze ez a méretétől és a sütő minőségétől változhat.)

Zöldségágy készítése:


  1. A vágott padlizsánt, cukkinit dobjuk forró serpenyőbe. Locsoljuk meg olívaolajjal. Majd szórjuk rá a lilahagymát és a színes vitaminpaprikákat.
  2. Ízesítsük sóval, a borssal, a vágott rozmaring maradékával, kevés darált fokhagymával, ízlés szerint a chilipaprikával. Az igazán ínyencek akár finom magyaros zöld hegyes erős paprikát is adhatnak hozzá. Persze csak, akik kedvelik a csípőset.
  3. Ha kellőképpen megfonnyadt, viszont még roppanós, akkor már kész is vagyunk.
  4. A fokhagymás tejfölhöz a 2 dl tejfölbe keverjünk sót, durvára őrölt borsot s fokhagymát ízlés szerint.

Tálalás:


  1. A zöldségeket halmozzuk egy tányér közepére, a sült  bordákat  vágjuk el minden második csontjánál, s így szépen egymásba akasztgatva fel tudjuk állítani a zöldséghalmunkra.
  2. Körben meglocsolhatjuk fokhagymás tejföllel, illetve madársalátával díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 30 974
elküldve: 9
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga András

Mióta szakács: 2010.03.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos bárányborda sült zöldségekkel és fokhagymás tejföllel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1226
bárányborda 70 dkg
fokhagyma 3 gerezd
rozmaring 4 szál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 1 teáskanál
olívaolaj 3 dl
padlizsán 1 kis db
cukkini 1 db
lila hagyma 1 kis fej
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
olívaolaj 2 ek
rozmaring 3 szál
chili 1 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
madársaláta 10 dkg