Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos báránycsülök

Rozmaringos báránycsülök
Rozmaringos báránycsülök
215 perc / előkészület: 15 perc sütés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyiféle ételt készítettem már, de ezt még nem. A piacon megakadt a szemem ezeken a kis zsenge combokon, és azonnal tudtam, ők lesznek majd a hétvégi ebédünk. Csak remélni tudtam, hogy nem lesz hosszú a pácolási idő. Csak az előnyére vált a várakozás.

hozzávalók / 3 adag

  • 3 kisebb báránycsülök (40 dkg/db)

Páchoz:

  • 4 ág rozmaring
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 8 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 3-4 ek olívaolaj

Sütéshez:

  • só ízlés szerint
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 3 dl fehérbor
  • 1 fürt koktélparadicsom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A báránycsülköt megmossuk, szárazra töröljük. Ízlés szerint borsozzuk.
  2. Bevágásokat ejtünk a húson, és ebbe dugjuk a fokhagyma gerezdeket.
  3. Egy nagyobb hűtőzacskóba tesszük a csülköket. A rozmaring leveleit rátépkedjük, ráreszeljük a megmosott citrom héját, majd rácsavarjuk levét, meglocsoljuk néhány kanál olívaolajjal. Lezárjuk a zacskót.
  4. Fél-egy napra hűtőbe tesszük pácolódni, olykor fordítva rajta egyet, hogy mindenütt érje a pác. (Az enyém 2,5 napot állt benne.)
  5. Felfűtjük a sütőt 230 fokra hőlégkeverésen.
  6. A csülköt a páclével együtt egy tepsibe tesszük. Ekkor sózzuk a húst. Ha szükséges, ráöntünk még 2-3 ek olajat, majd a forró sütőbe tesszük, és mindkét oldalát a magas hőfokon pirítjuk 10-10 percig.
  7. A borral nyakon öntjük a csülköket, közéjük tesszük a paradicsomot, és fóliával letakarva sütjük a 150 fokra csökkentett hőmérsékleten 2-3 órát (a csülök nagyságától függően), míg puha, omlós nem lesz.
  8. Ha megpuhult, a fóliát levesszük, és mindkét oldalát megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 867
elküldve: 6
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

báránysült, rozmaringos bárány, fokhagymás-fehérboros báránysült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-06-28 17:10

Kedves Macskati!

Köaszönöm a biztatást és hogy a receptemet választottad. Én is kívánok sok finomságot a konyhádba.
Üdvözlettel: Vass Éva

macskati
macskati Fri, 2014-06-27 11:22

Kedves Évi,
most vettem észre, hogy csak akartam hozzászólni a receptedhez, hát most bepótolom. Húsvétkor ez volt az egyik ebéd, óriás sikerem volt vele. Én is több mint 2 napig pácoltam, jót tett neki. Nem nehéz elkészíteni, csak az időt rá kell szánni, mindenkinek ajánlom, aki hozzá tud jutni bárányhoz. Köszönöm a receptet, további jó főzést kívánok, Macskati.