Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos csirke sült almával

Rozmaringos csirke sült almával
Rozmaringos csirke sült almával
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a sült almát. Képes vagyok, csak úgy csemegeként - tévénézéshez is - sütni egy keveset. A sütőtök nagyon szép színt ad a burgonyapürének, ízében is jól harmonizál az almával. Gyerekeimnek nem mondtam meg, hogy mitől olyan más színű a köret...nagyon szerették, de szinte biztos, hogy a sütőtökös krumplit meg se kóstólták volna...

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A sütőtökös burgonyapüréhez

A sült almához

  • 4 közepes db alma (savanykás)

ajánlat

Fehér, száraz bor

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megtisztogatjuk, megmossuk, és alaposan bedörzsöljük sóval, borssal.
  2. Egy tűzálló tálba fektetjük őket, aláöntjük a bort, rászórjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a rozmaringot, lefedjük fóliával, és megsütjük. Utolsó 5 percre vegyük le a fóliát, és pirítsuk egy kissé meg a bőrüket!
  3. Az almákat vágjuk négybe, szedjük ki a magházukat, tegyük hőálló edénybe, pici vizet alájuk öntve, fóliával légmentesen lezárva toljuk be a sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt süssük meg. Légkeveréses sütőnél lehet egyszerre sütni a kettőt.
  4. Burgonyát és a tököt meghámozzuk, annyi - enyhén sós - vízben, ami éppen ellepi, főzzük puhára. Mikor megfőtt, törjük össze, és keverjük össze kevés vajjal, forró tejjel vagy tejszínnel, fűszerezzük reszelt gyömbérrel vagy csipet szerecsendióval.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 400
elküldve: 1
receptkönyvben: 196
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökös burgonyapüré rozmaringos csirkével, csirkecomb sült almával,

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxnomi
onyxnomi Thu, 2011-09-29 19:18

Bocsi, a rozmaringot hiányoltam :))))) de gondolom a husi mellé kell tenni.

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2011-09-29 19:42

Igen, a húsra kell tenni...kicsit szét lehet tépkedni, hogy mindegyikre jusson! :D
Köszi, hogy észrevetted, javítottam is.
T.

onyxnomi
onyxnomi Thu, 2011-09-29 18:09

Szia! Kimaradt a gyömbér :) Egyébként nagyon guszta, tuti kipróbálom. Üdv. Nomi

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2011-09-29 18:57

Szia Nomi!
A sütőtökös krumplipürébe kell keverni, a 4-es lépés végén van...
Vagy Te hagytad ki??
Üdv.: T.

lizabennet
lizabennet Mon, 2010-12-06 11:57

Kedves OsztriGa, ki fogom próbálni, annyi változtatással hogy az osszes koretet a hussal megsutom mivel nekem nincs legkevereses sutom. Ha megsultak, ossze lehet keverni a krumplit a tokkel vagy akar meghagyni egybe. (Nekem csak ket szemelyre kell foznom, tehat elvileg bele fognak ferni a dolgok egy tepsibe :-) )

520
csirke alsócomb 8 db
vöröshagyma 2 kis fej
fehérbor 1 dl
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 5 közepes db
sütőtök 20 dkg
vaj 1.5 dkg
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
alma 4 közepes db