Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos csirkecomb Boszi konyhájából

Rozmaringos csirkecomb Boszi konyhájából
Rozmaringos csirkecomb Boszi konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egy régebbi Meglepetés újságból ollózta ki ennek a receptnek az eredetijét. Én már változtattam rajta, és azt írtam le.

Ha nincs kacsasütő,  jó bármelyik tepsi, amelyikbe befér az összes comb és a burgonya.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én a csirke bőrét mindig leveszem, de sokkal szebb, ha marad rajta. Főleg, ha valaki szereti is! Megsózzuk.
  2. Az  olajban elkeverjük a fokhagymát, a borsot és a rozmaring felét. Ebbe a pácba beleforgatjuk a combokat, és  amennyi idő van rá, hagyjuk benne állni.
  3. Egy megfelelő méretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és belefektetjük a combokat. Én kacsasütőbe tettem.
  4. A meghámozott burgonyát négybe vágva betesszük a tálba, amelyikben a comb is volt, és megforgatjuk a maradék zsiradékban.
  5. A burgonyát betesszük a combok mellé, ha másképpen nem fér el, lehet a combok alá is tenni. Megsózzuk, és aláöntjük a levest. Megszórjuk a maradék rozmaringgal, és lefedjük. Eőmelegítette sütőbe betesszük, és kb. 50-60 percig sütjük.
  6. Ha minden puha, levesszük a takarást, és megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 404
elküldve: 8
receptkönyvben: 148
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csirkecomb, tepsis csirke velesült krumplival, fűszeres csirkecombok burgonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-07-26 17:27

Kedves Boszi!

Köszönettel elteszem ezt a remek receptet, mely nagyon jo lesz vendegvaronak is. Mar most erzem az illatat az orromban...:)

Üdv.: Marti48

513
csirkecomb 4 db
burgonya 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
alaplé 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 3 szál
napraforgó olaj 1 dl
napraforgó olaj 1 ek