Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell

Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell
Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemáj és csirkemell... mindkettőt nagyon szeretjük, ezért próbáltam olyan ebédet kerekíteni vasárnapra, amiben van ez is, az is. Először csak simán rántani akartam őket, de felfedeztem, hogy a hűtőben még lapul egy tartalék csomag bacon. Sokkal gyorsabban elkészült, mintha panírozni kellett volna, a mosogatni való is kevesebb lett; és hát valljuk be, ez azért igen nagy előny. :) További képek a blogomon.

Fokhagymás röszti volt mellé a köret.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. A filéből 4 nyitott szeletet készítünk.
  2. A szeleteket óvatosan megklopfoljuk, picit sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal.
  3. A csirkemájakat megtisztítjuk, átöblítjük hideg vízben, leszárítjuk, majd egyenként szépen begöngyöljük a csirkemellszeletekbe.
  4. Minden kis csomagot 3 szelet baconnal tekerünk körbe, hogy szépen egyben maradjanak.
  5. A fokhagymagerezdekről leszedjük a külső burokleveleket, de az utolsót rajta hagyjuk, hogy sütés közben ne essenek szét.
  6. Egy mélyebb serpenyőben -aminek fedele is van- felmelegítjük a zsírt. A göngyölt húsokat a serpenyőbe tesszük, közé szórjuk a fokhagymagerezdeket. Aláöntjük a vizet (óvatosan, nehogy kicsapjon a forró zsír), majd lefedjük a serpenyőt és közepes lángon elkezdjük párolni a húst. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet, ne száradjon kis a hús.
  7. 15-20 perc után megfordítjuk a tekercseket -ekkor az alsó rész már szép színt kapott-, majd ismét lefedve tovább sütjük őket még ~15 percig (ez függ a hús vastagságától és a máj nagyságától is, ezért jobb, ha tűpróbával ellenőrizzük, nehogy nyers maradjon belül a máj), majd fedő nélkül szép pirosra pirítjuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 434
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemájjal töltött csirkemell, csirkemájas csirkemellrolád, göngyölt csirkemell csirkemájjal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-03-16 20:46

Megnéztem a blogodat is Ágicám, egyik fotó szebb, mint a másik. Kedvet kaptam az elkészítéséhez. Köszi. Piroska.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-16 20:30

Ági!

Köszönöm Neked ezt a fantasztikusan guszta, és laktató étel receptet !! :-D
Bespájzolva cs.májból, és -mellből...örülök!, el fogom tudni készíteni.:)
Éva-Anyóca

1065
csirkemell (csontos) 1 db
csirkemáj 4 db
bacon 12 szelet
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 3 ek
fokhagyma 4 gerezd
víz 0.5 dl