Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-diós kenyér

Rozmaringos-diós kenyér
Rozmaringos-diós kenyér
220 perc / előkészület: 10 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb kenyér, hogy színesítsük a szürke hétköznapokat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom, omlós, frisses ízű kenyér, sós és édes feltéthez egyaránt illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a vizet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só, a cukor és a dió. Adjuk hozzá a liszteket.
  3. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
  4. Válasszuk ki a megfelelő programot,  állítsuk be 750 g-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

diós kenyér, rozmaringos kenyér, diós kenyér rozmaringgal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

610
víz 300 ml
olívaolaj 2 ek
cukor 2 ek
1 ek
rozmaring 2 teáskanál
dió 70 g
finomliszt 300 g
teljes kiőrlésű liszt 200 g
friss élesztő 13 g