Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-fehérboros házi májas

Rozmaringos-fehérboros házi májas
Rozmaringos-fehérboros házi májas
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van még egy dolog a tojáson kívül, amit fanatikusan szeretek, ez pedig nem más, mint a kenőmájas. Sajnos a boltit is nagyon szeretem, de hogy minél kevesebbet fogyasszak belőle, előszeretettel készítem itthon is a májas finomabbnál finomabb verzióit. A májas készítés nem egy nagy ördöngösség, mindenki ízlése szerint variálhatja a fűszerezést, de én most a kedvenc receptemet ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát karikára, a lilahagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, némi zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, fokhagymát, felöntjük a fehérborral, borsozzuk, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütjük. Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
  3. Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd úgy, ahogy megsült, hagymával, rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítjük. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....
  4. Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a pép tetejére.
  5. Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!
  6. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 120
elküldve: 6
receptkönyvben: 241
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

májkrém, májas, fehérboros májas, csirkemájas

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
csirkemáj 1 kg
újhagyma 6 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 1 szál
félszáraz fehérbor 0.5 dl
vaj 3 ek
kacsazsír 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint