Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással

Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással
Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű az elkészítése és igen finom! Mi általában egy jércét készítünk fejenként, de más szárnyashússal is készíthető, akkor kb. 300 g húst ajánlanék fejenként.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Köretnek párolt zöldségeket vagy burgonyapürét szoktunk mellé készíteni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Megmossuk a húst, és egy tűzálló edénybe tesszük. A fél citromot tovább felezzük (egy negyed citrom kerül egy madárba).
  2. A madarak belsejébe nyomjuk a citromokat és a rozmaringot. A húst bekenjük az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat a hús mellé rakjuk. Betesszük 25 percre sülni.
  3. A csirke alaplevet összekeverjük a fehérborral, és a húsra öntjük. Levesszük a sütő hőfokát 180 C-ra, majd további 35 percig sütjük, és közben kb. háromszor locsolgatjuk a levével.
  4. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük. Ha megsültek a madaraink, akkor elkészítjük a mártást: egy kis lábasba öntjük ki a hús alól a boros levet, és feltesszük főzni pár percre, és egyben be is habarjuk a lisztes tejjel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panni

Mióta szakács: 2012.02.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citrommal és rozmaringgal töltött jérce, csőben sült jérce fehérboros mártással, citromos-rozmaringos-fokhagymás jérce

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2611
csirke 2 db
citrom 0.5 db
rozmaring 2 teáskanál
fokhagyma 6 gerezd
olívaolaj 4 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
csirke alaplé 2 dl
tej 1 dl
finomliszt 1 púpozott ek