Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos grissini

Rozmaringos grissini
Rozmaringos grissini
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz kenyérkülönlegesség. Nem szabad aranybarnára sütni, mert akkor nagyon megkeményedik.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Salátákhoz, borhoz vagy csak magában ropogtatva fogyasztják. Aki szereti, mindenképpen próbálja ki otthon is elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros vízben felfutattjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a felaprított rozmaringot, sót és az olívaolajat.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és alaposan összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta, kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  4. Pihenés után még egyszer alaposan összegyúrjuk, és újra megkelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kb. 1 cm vastag csíkokat vágunk belőle.
  6. A csíkokat megfelezzük, és kicsit megsodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és újabb 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 177
elküldve: 7
receptkönyvben: 154
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt rudacska, grissini rozmaringgal, rozmaringos kenyérrudacska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beksi
beksi Tue, 2014-12-30 21:41

Szia! Jó a recept, köszi. Már többször elkészítettem, de mindig elfelejtem, hogy lezárt dobozban, vagy a szabad levegōn marad jó ropogós (fogtörōs) Tudsz ebben segíteni? Most sül egy adag. :) Köszi, betti

Kata58
Kata58 Fri, 2012-10-05 18:07

Ha nincs friss rozmaring, a szárított is jó?egy kiskanálnyit saccoltam a szárítottból....

427
kenyérliszt BL80 50 dkg
élesztő 1.5 dkg
víz 3 dl
olívaolaj 4 ek
cukor 1 csipet
3 tk
rozmaring 3 szál