Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével

Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és egyszerű májpástétom-receptet mutatunk nektek, amit vörösborban párolt vilmos körtével párosítottunk, a végeredmény pedig igazán fenséges lett. Készítsétek el valamelyik hétvégén reggelire, vagy akár ajándékba szeretteiteknek, nemsokára úgyis itt a karácsony!

hozzávalók / 8 adag

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

ajánlat

Ha nagyobb mennyiséget csinálunk, vagy nem fogyasztjuk el rövid időn belül a pástétomot, érdemes zsírt önteni a tetejére, hogy ne oxidálódjon a hűtőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

májpástétom

  1. A szalonnát felkockázzuk, és alaposan lepirítjuk, hogy szinte minden zsírja kifolyjon. Ekkor a szalonnakockákat kivesszük.
  2. A hátramaradt szalonnazsírra dobjuk a sonkahagymát, a rozmaringot, a reszelt fokhagymát és a szerecsendiót. Üvegesre pirítjuk a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a pulykamájat, és pár perc alatt készre sütjük.
  4. A serpenyő tartalmát turmixgépbe rakjuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáöntünk pár kanál libazsírt, és krémesre turmixoljuk.
  5. A kész pástétomot egy tálkába kanalazzuk, a tetejét pedig megszórjuk a pirított szalonnával és némi durvára vágott kesudióval.

párolt körte

  1. A körtét 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort, a vizet, a mézet, a limelét, illetve a fahéjat.
  3. Amikor forr, hozzáadjuk a körteszeleteket, és 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A lényeg, hogy megpuhuljon, és szép vörös színt kapjon. A kész körteszeleteket kiszedjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Már csak a tálalás van hátra: kenjük meg kedvenc pékárunkat jó vastagon a májpástétommal. Erre jöhet egy-egy szelet párolt körte, díszítésnek pedig egy kevés pirított szalonna és kesudió. Nem csak mennyei, de igazán mutatós is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 129
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iron Vital

Mióta szakács: 2018.11.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, karácsonyi gasztroajándék, Márton-nap, Valentin-nap
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: sós krémek
szezon: tél
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

májpástétom

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
kolozsvári szalonna 10 dkg
sonkahagyma 1 db
rozmaring 2 szál
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
pulykamáj 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
libazsír 3 ek
kesudió 50 g
körte 1 nagy db
vörösbor 1.5 dl
víz 1 dl
méz 3 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert
fahéj 1 teáskanál