Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-mézes bárányoldalas

Rozmaringos-mézes bárányoldalas
Rozmaringos-mézes bárányoldalas
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyit mondhatok, otthon nem szeretik a bárányt, most mindenki keze ragadt, imádva a szószt és az omlós húst.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Meleg napokon semmi flancolás, csak a fröccs jöhet szóba hozzá!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bordákat a száraz, faggyús, hártyás résztől megszabadítjuk. Nem kell mindent eltávolítani, ez adja meg az ízét és szét fog omlani a szájban, ha jól csináljuk.
  2. A bordáknál bevágjuk. Megszórjuk sóval és borssal, majd bedörzsöljük az olívaolajjal.
  3. A bordák közé-alá-felé elrendezzük a fokhagymákat. Rátesszük a rozmaringágakat.
  4. Először 200 fokon sütjük 12-15 percig, majd fél órán át 175 fokon, légkeveréses sütőben.
  5. Közben a mézet egy kis fazékba tesszük, felöntjük a borral, vízzel és összefőzzük. Ezzel kell kenegetni a bárányt a második sütési szakaszban.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 607
elküldve: 5
receptkönyvben: 213
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos bárányoldalas mézzel, mézes bárányoldalas rozmaringgal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SmilingAngel
SmilingAngel Thu, 2018-04-26 08:30

Nem kötözködni akarok, de nem faggyúzni kell a húst?... Lefattyúztam párszor, de nem érdekelte igazán, hogy a szülei nem voltak házasok...

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2018-04-26 09:54

Kedves Felhasználónk!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet.
Üdvözlettel:

Nosalty

1173
bárányhús 1.5 kg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
rozmaring 6 szál
olívaolaj 2 ek
marsala 1 dl
fokhagyma 10 g
méz 2 ek
víz 1 dl