Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos ropogós csirkecomb

Rozmaringos ropogós csirkecomb
Rozmaringos ropogós csirkecomb
85 perc / előkészület: 5 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos csirkecombos sztori. Én rántottat szerettem volna, de a párom sütve szereti. Ezért mindig kitalálok neki valamilyen más fűszerezésűt. Így készült el ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegitjük. A fűszereket egy tálkában összekeverjük, a csirkecombokat bedörzsöljük vele.
  2. Kivajazunk egy tepsit, belefektetjük a combokat, sütőben kb 45 percig alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül 20-30 perc alatt  szép ropogósra sütjük.
  3. Elkészíthetjük sütőzacskóban is: beleforgatjuk a combokat a fűszerbe, bezacskózzuk, a tetején 4-5 helyen megszurkáljuk.
  4. 1 órára betesszük az előmelegített sütőbe. Majd miután kivettük a sütőből, egy serpenyőben kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk. Aki diétásabban szeretné elkészíteni, az a sütőzacskó utáni piritást hagyja ki. Így zsiradékmentes ételt kap.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 159
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sült csirkecomb, rozmaringos csirkecomb, ropogós csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszter111
Eszter111 / Eszter111 Mon, 2012-06-25 22:39

Én most csináltam ilyet, csak comb helyett szárnnyal (le volt értékelve). Görög salátával ettük, sikerült is benyomnom kb. kétszer annyit, mint kellett volna! Gratula, ez egy isteni recept!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-06-26 12:35

Kedves Eszter111!Örülök,hogy tetszett a recept.Csirkeszárnyból nagyon sokat lehet enni,emiatt ne fájjon a fejed,hisz nem sok husi van rajta:)

296
csirke alsócomb 8 db
rozmaring 1 ek
cayenne bors 1 tk
1 ek
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 1 tk
vaj 1 ek