Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos rozé kacsamell

Rozmaringos rozé kacsamell
Rozmaringos rozé kacsamell
26 perc / előkészület: 10 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk karácsonykor mindig halászlé van. Imádom! A kedvenc ételem, ezen nem is fogunk változtatni. Pár hete viszont egy hölgynek annyira ízlett a kacsám, hogy kérte a receptjét, mert jó karácsonyi menü ötletet biztosítottam neki. Innen köszönöm a kedvességét és a csoportét, akivel csodálatos esténk volt együtt, és bízom benne, hogy ők is és bárki, aki bevállalja, ugyanolyan üres tányérokat kap vissza, mint én!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Édesburgonya-pürével a legjobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla, és téglalap formára igazítjuk. Én mindig a kezemmel megegyező nagyságúra vágom.
  2. A zsíros felén ujjnyi távolságokban sréen mindkét irányban bevágjuk, de csak annyira, hogy ne vágjuk át a zsírt a húsig. Frissen őrölt borssal fűszerezzük, ráhelyezzük a rozmaring ágat, befóliázzuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Sütés előtt eltávolítjuk a rozmaringot, és a hús mindkét oldalát megsózzuk.
  4. Egy serpenyőt felhevítünk, és a forró edényben a hús minden oldalát 1-1 percig megsütjük. Tepsire helyezzük, ráöntjük a serpenyőben kisült zsiradékot, és 16 perc alatt rozé állagúra sütjük a sütőben.
  5. A maréknyi diót durván felaprítjuk, és a serpenyőben maradt zsíron megpörköljük.
  6. Amikor elkészül a hús, kiemeljük a tepsiből, és pár percig hagyjuk, hogy a felesleges nedvességet kiengedje magából. Egészben, illetve felszeletelve is tálalható, dióval megszórva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozé kacsamell, diós kacsamell, kacsamell sütve, rozmaringos kacsamell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

719
kacsamell 1 közepes db
rozmaring 1 szál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
dió 1 marék