Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér

Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér
Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplis hangulatomban vagyok. Egyébként is szeretem. Tegnap gnocchit ettem és krumplis kiflit sütöttem, ma ezt a kenyeret, mi jöhet még ezután? Bármilyen formájában imádom. A vércsoport szerinti diéta szerint nem is ehetném, meg hízlal is, de ki bánja? Hisz finom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, és a főzőléből 2 dl-t meghagyva és a vajat hozzákeverve botmixerrel összetörjük.
  2. Az 1 dl langyos tejhez hozzákeverjük az 1 ek mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  3. Az öregtésztát, a megkelesztett élesztőt, az összetört burgonyát, a lisztet és a szercsendiót összegyúrjuk, addig dagasztjuk, amíg viszonylag kemény, de ruganyos tésztét nem kapunk. Egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, jól megdögönyözzük, kipüföljök belőle a levegőt is. Hosszabb kenyérformájúra gyúrjuk, csavarunk rajta kettőt-hármat, és egy nagy lefedhető tálba tesszük (én egy teflon nagy kacsasütőbe tettem), lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk szárított, vagy friss rozmaringgal, a tetőt ráhelyezve 20-30 percet kelesztjük, majd 210 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésre fél órára.
  5. Ezt követően levesszük az edény tetejét, a hőmérsékletet 180 C-ra csökkentjük, és még 15 percig pirongatjuk kenyerünket.
  6. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, krumplis kenyér, rozmaringos kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-12 20:30

Tudod, én azt szeretem a legjobban, amit a vércsoport diéta szerint nem szabadna ennem. Tök igazad van. Üdv: Évi néni

474
öregtészta 30 dkg
burgonya 20 dkg
vaj 7 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 1.2 dkg
méz 1 ek
1 ek
kenyérliszt BL80 65 dkg
szerecsendió 1 kávéskanál
rozmaring 1 ek