Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos sárgabarackkrémleves

Rozmaringos sárgabarackkrémleves
Rozmaringos sárgabarackkrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári hőségben jól behűtve finom hűsítő lehet ez a leves. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot megmossuk, és kimagozzuk.
  2. A vizet feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel (a rozmaring kivételével), ha már meleg, a barackot  is hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük. Ha már puha a gyümölcs botmixerrel pürésítjük, és ekkor adjuk hozzá a rozmaringot a leveshez (egészben, hogy könnyebb legyen a végén kihalászni).
  3. Hozzáöntjük a tejszínt és 2 dl tejet, forraljuk 2-3 percig. Megkóstoljuk és cukrozzuk a levest, ha még kell. Felaprítjuk az aszalt barackot, és ezt is a leveshez adjuk.
  4. A maradék tejben elkeverjük a keményítőt és lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük, ahogy besűrűsödik, le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni.
  5. Tálaláskor szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgabarack krémleves, hideg krémleves sárgabarackból, rizstejes sárgabarackkrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

590
sárgabarack 40 dkg
nádcukor 15 dkg
rizstej 3 dl
növényi tejszín 1 dl
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
rozmaring 2 szál
aszalt sárgabarack 10 dkg
víz 1 l
mandulapehely 5 dkg