Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal

Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal
Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi könnyű, tavaszi vacsora vagy előétel. Ajánlott a levest "új" répából és frissen vágott rozmaringból elkészíteni. Ilyenekre szokás mondani: egyszerű, de nagyszerű (remélem, szerintetek is).

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát karikára vágva az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Megsózzuk és borsozzuk. Pár percig pirítjuk, és hagyjuk, hogy aranyszínű levet eresszen.
  2. Felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk az ételízesítőt, valamint a frissen szedett rozmaringágról leszedett leveleket. (Én provence fűszerkeveréket is szoktam hozzá adni -1 kk-, hiszen ez ízvilágában nagyon passzol hozzá.) Hagyjuk, hogy a répa és a burgonya a fűszeres lében puhára főjön.
  3. Közben elkészítjük a kenyérropogóst. A kenyérszeleteket felkockázzuk, rácsorgatjuk az olívaolajat, kézzel átforgatjuk. Ezután meghintjük a sóval, és megszórjuk a legfontosabb hozzávalóval, az oregánóval (ettől finom illat lengi majd be a konyhát).
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  5. Ha a leves hozzávalói puhára főttek, botmixer segítségével simára turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezután 2-3 percig forraljuk.
  6. Melegen tálaljuk, díszítésnek és az ízhatás kedvéért tökmagolajjal meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 867
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgarépakrém-leves, tejszínes sárgarépakrém-leves, sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199
sárgarépa 6 közepes db
burgonya 1 db
zöldhagyma 4 db
olívaolaj 1 ek
rozmaring 1 szál
ételízesítő 1 kávéskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 0.5 dl
víz 1 l
kenyér 2 szelet
olívaolaj 1 ek
1 kk
oregánó 1 kk