Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos sült kacsacomb (Sült kacsacomb 4.)

Rozmaringos sült kacsacomb (Sült kacsacomb 4.)
Rozmaringos sült kacsacomb (Sült kacsacomb 4.)
165 perc / előkészület: 15 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, viszont eléggé kalóriadús étek, nekem a 4 combból 1 liter kacsazsírom lett.

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A hús sütéséhez

ajánlat

Petrezselymes burgonyát csináltam köretnek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  kacsacombról eltávolítjuk a rajtamaradt tollpihéket és a felesleges hájat. Beáztatjuk vízbe, majd lecsöpögtetjük.
  2. A combok bőrét finoman bevagdossuk.
  3. Elkészítjük a pácot: egy kis tálba kimérjük az olajat, hozzáadjuk a borsot, a sót, a rozmaringot, és az összenyomott fokhagymát, majd egy nagyobb tálba beletesszük a húsokat és leöntjük a páclével.
  4. 24 órán át állni hagyjuk a páclében.
  5. Egy nagy (teflon) tepsibe tesszük a zsírt, majd erre felkarikázzuk a hagymát és a paprikát, erre fektetjük rá a combokat.
  6. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon sütjük 2 óráig alufólia alatt. Sütés közben 2-3-szor meglocsoljuk a húst a saját levével. 
  7. Kivesszük a tepsit a sütőből. Egy másik üres tepsi aljába teszünk 2 merőkanál kacsazsírt (temészetesen azt, ami kisült a kacsából) és erre tesszük rá a már megpuhult combokat és 30 percig pirítjuk 230 fokon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 36 030
elküldve: 8
receptkönyvben: 208
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mester Boglárka

Mióta szakács: 2009.02.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kacsacomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2138
napraforgó olaj 3 dl
rozmaring 4 tk
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kacsacomb 1.5 kg
paprika 3 db
vöröshagyma 3 db
kacsazsír 20 dkg