Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos - vermutos sütőtökkrémleves

Rozmaringos - vermutos sütőtökkrémleves
Rozmaringos - vermutos sütőtökkrémleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült tök mesés csemege. A sütőtökből krémlevest is lehet készíteni, és ha kicsit megbolondítom? Az eredmény magáért beszél. Remek lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, magját kikaparjuk, húsát kockára vágjuk.
  2. A rozmaringleveleket lecsipkedjük, apróra vágjuk.
  3. Lábasban a vajat felolvasztjuk, rátesszük a tököt, megszórjuk a rozmaringgal, lassan megpároljuk. Miután teljesen megpuhult, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a mézet, felöntjük 1l vízzel. Pár percig forraljuk, majd turmixoljuk.
  4. Szitán átpasszírozzuk, visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a vermutot, felforraljuk. Ha szükséges, korrigálunk az  ízeken.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 609
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves, rozmaringos sütőtökkrémleves vermouth-tal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-10-18 12:12

Kedves Marcsisef!

A leves receptje tetszik, bár az italt kihagyom belőle, mi nem szeretjük, főleg a gyerekek miatt :-))
Biztos, más lesz az ízélmény, de még mindig fincsi:-))
Köszönöm.
Éva-Anyóca

524
sütőtök 2 kg
Martini Bianco 2 dl
vaj 5 dkg
méz 2 ek
rozmaring 3 szál
0 ízlés szerint
víz 1 l