Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos zellerkrémleves

Rozmaringos zellerkrémleves
Rozmaringos zellerkrémleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémleveseket a kisfiam nagyon szereti...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vagdaljuk.
  2. Az olívaolajon a hagymát tisztítás és felkockázás után megfuttatjuk, majd felengedjük vízzel, és belerakjuk a zeller és burgonyakockákat.
  3. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. 
  4. Amikor megpuhulnak pürésítjük, és a főzőtejszínnel besűrítve felrottyantjuk. Ekkor ízesítjük petrezselyemzölddel és rozmaringgal.
  5. Tálaláskor pirított zsemlekockát, vagy reszelt sajtot kínálunk hozzá.
  6. Készíthetünk apró nokedlit, vagy akár apró csipetke tésztát is levesbetétnek.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes zellerkrémleves, zellerkrémleves, krémleves zellerből és burgonyából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
zeller 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
burgonya 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
főzőtejszín 2 dl
víz 1.5 l