Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-zsályás bárányborda

Rozmaringos-zsályás bárányborda
Rozmaringos-zsályás bárányborda
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsénkre leértékelés volt az egyik nagyáruházban bárányborda téren, s remek új-zélandi bárányhusihoz jutottunk. Ezt mindenképpen meg kellett csinálnunk! De láttuk, nem csak mi vágytunk a héten bárányhúsra! :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi héjában sült burgonyával ettük, amit a zsírban sült oldalas receptünkben leírtunk, tzatzikit fogyasztottunk mellé, és amikor tálaltuk, még egy kis darab citromot raktunk a tányérra, mert avval meg lehet egy kicsit permetezni fogyasztás előtt.
Finom hozzá a görög saláta, vagy valamilyen más mediterrán saláta is, valamint jól illik mellé a pitakenyér is.
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A báránybordákat besózzuk, megborsozzuk, és berakjuk egy tálba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, 5 rozmaringágat (megtépkedve), és 5 zsályalevelet (szintén megtépkedve), a fokhagyma felét és a vöröshagymát, a citrom levét. Leöntjük olívaolajjal (kb1-1,5 dl-el), hogy pácolódni tudjon. Berakjuk a hűtőbe lefóliázva és ott hagyjuk 1-2 órán át.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 °C fokra (légkeveréses 140°C) és előkészítünk egy tepsit.
  3. Egy grillserpenyőt felmelegítünk, majd amikor forró, megsütögetjük a báránybordákat mindkét oldalukon kb. 2-2 percig, a hagymakarikákat is melléjük dobálva, és amikor kész, belerakjuk a tepsibe őket.
  4. A báránybordák tetejére szórjuk a maradék fűszereket szintén egy kicsit megtépkedve - hogy az illóolajtartalmuk előjöjjön-, a maradék fokhagymát, és azt a vöröshagymát, amit a serpenyőben 1-2 percig sütögettünk a báránybordák mellet. Két-három evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, és a sütőbe toljuk 8 percre.
  5. Amikor kész, tálaljuk. Adhatunk hozzá egészben sült burgonyát, salátát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 433
elküldve: 14
receptkönyvben: 178
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos bárányborda, zöldfűszeres bárányborda

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csereb
Csereb Wed, 2013-08-21 16:18

Szia!
Szeretném kipróbálni a recepted, nagyon tetszik. Csak bárányhúshoz jó?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2013-08-21 21:43

Kedves Csereb!
Ezt a fűszerezést, elkészítési módot, tulajdonképpen sertéshúshoz, és csirkéhez is lehet használni. Persze, ennek megdelelően a sütési idő változhat - plusz - mínusz néhány perc.

A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-06 21:43

Miért nem vettetek inkább magyar báránybordát egy magyar hentesnél?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-01-06 21:58

Kedves Sándorka! Környékünkön ha találsz magyar hentest, aki magyar báránybordát árul, légy oly kedves és írj nekünk, holnap ott kezdem a bevásárlást. Az árfekvés sem mindegy, s a minőség is érdekel. Az Ú-Zélandi húsok igen jó minőségűek, s amikor ezt vettük, éppen akciós volt. Gyanítom azért, mert a magyarok nem nagyon vesznek bárányt, s a készlet kezdett a nyakukon maradni. A vásárlási szokásainkon kívül szerencsésebb, ha a recepthez írsz hsz-t érdemben. Elkészítetted? Jó volt? Nem ízlett? Ez inkább érdekel. Üdvözlettel: Mrs Smith

968
bárányborda 90 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
kakukkfű 2 kk
rozmaring 10 szál
zsálya 10 db
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 dl