Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozs-lapkenyér

Rozs-lapkenyér
Rozs-lapkenyér
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokoldalú, ropogós kenyér. Vendégváró falatkák alapja lehet gucamole-val, főtt tojással tetézve, reggel tükörtojás mellé ideális, cottage cheese-zel és pestóval is finom.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A rozslisztet, sót és sütőport összekeverjük.
  3. Belemorzsoljuk a vajat.
  4. Annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, de nem túl ragadós tésztát kapjunk.
  5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket a hűtőbe tesszük letakarva.
  6. A másikat rozsliszttel bőven megszórt nyújtófán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges alakra és méretre vágjuk, és gáztepsin 25 perc alatt kisütjük.
  7. Addig a másik adag tésztát kinyújtjuk, és feldaraboljuk. Ha van egy másik gáztepsink, arra pakoljuk, és kisütjük. Dobozban tároljuk. Sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 947
elküldve: 2
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rozs-chips, rozsos lapos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

162
rozsliszt 450 g
1 teáskanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 50 g
víz 1.5 dl
édesköménymag 1 ek