Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaborsos keksz

Rózsaborsos keksz
Rózsaborsos keksz
28 perc / előkészület: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc indiai blogomon találtam rá erre a süteményre, megsütöttem és a rabja lettem :) (Azóta már többen erre a sorsra jutottak). A tésztája nyersen is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mozsárban törjük össze a rózsaborsot a fél tk cukorral.
  2. A puha vajat keverjük habosra a cukorral.
  3. Adjuk hozzá a rózsaborsot és a vanília kikapart magjait.
  4. Gyúrjuk hozzá a lisztet, és formáljunk belőle golyót.
  5. Tegyük a tésztát egy fél órára a hűtőbe. Ha több időre tesszük be, akkor fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, mert ha nagyon kemény a tészta, nehéz vele dolgozni, törik, morzsálódik.
  6. Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, szúrjunk ki belőle tetszőleges formájú kekszeket, és sorakoztassuk a tepsire.
  8. Süssük 12-13 percig, de vigyázzunk, ne süssük túl őket!
  9. Végül félig csokiba is márthatjuk a kekszeket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lúdanyó

Mióta szakács: 2010.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kecskesajt
kecskesajt / kecskesajt Sun, 2012-11-04 17:14

Nem volt egyszerű szombat este rózsaborsot szerezni, de végül megoldottam. A végeredmény nekem túl édes lett, ezért legközelebb kevesebb cukrot használok majd. De ez az én hibám, mert nem használtam még porcukrot sütibe és nem ismertem az arányokat. Alapból fele mennyiséget szoktam használni mint amit a recept ajánl. Az első lépéstől az utolsóig érezni lehetett a fűszer illatát és kegyetlenül finom lett! Nagyon könnyű volt formázni a tésztát. Köszönöm szépen! Mivel nincs benne tojás, gondolom jó sokáig eláll(hatna). :-D

lúdanyó
Lúdanyó / lúdanyó Sun, 2012-11-04 18:07

Örülök, hogy tetszett neked is :) Alapból én is felezni szoktam az előírt cukormennyiséget, főleg az amerikai és angol süteményekben. Lehet, hogy túl nagy volt a kanalad :)
Nem szokott több napot megérni a sütemény :)

685
vaj 170 g
finomliszt 287 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
rózsabors 2 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
vanília 0.5 db