Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával

Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával
Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával
46 perc / előkészület: 40 perc főzés: 3 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó áron sikerült szép libamájat vennem, ezért a felét levágtam, és iziben el is készítettem ezt a finomságot. Nagyon szeretem a házi tésztát, szeretem készíteni is, így soha nem esik nehezemre nekiállni. Az étel pont olyan lett, amilyennek megálmodtam.

hozzávalók / 8 adag

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Szólj hozzá!

elkészítés

Libamáj

  1. A libamájat megtisztítjuk az erektől, és 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét oldalát sózzuk, megszórjuk frissen összetört rózsaborssal, és egy tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát sütjük 3-3 percig, majd egy tányéron félretesszük kihűlni.
  3. A kihűlt libamájat késes aprítóban pürésítjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy kissé szilárdabb legyen.

Tészta

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük a hűtőből. Négy felé vágjuk, és minden darabot (ha van) tésztanyújtó gépen 8-10-szer átnyújtjuk, összehajtogatjuk, és újra átnyújtjuk.
  3. Mikor elég rugalmas, kinyújtjuk vékonyra, és derelyeszaggatóval (8,5 cm átmérőjű) köröket szabunk ki belőle.
  4. A körök közepére 1 púpozott teáskanálnyi lehűtött májat teszünk, majd összenyomjuk a tésztát. Ebből a mennyiségből 26 db ravioli lett.
  5. Lisztezett tálcára tesszük, fél órára újra a hűtőben dermesztjük.
  6. Nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, a raviolikat addig főzzük benne kis adagokban, míg feljön a víz tetejére (3 perc).
  7. A megfőtt raviolit leszűrjük, és egy kanálnyi olvasztott libazsírban (mondjuk ami megmaradt a máj sütésekor) átforgatjuk.

Borhab

  1. A bort a fűszerekkel és a citromhéjjal felforraljuk, majd visszahűtjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy kis csipet sóval habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük vízgőz felett, hozzátöltjük a leszűrt bort, és folyamatos habverővel való keverés mellett addig melegítjük, míg krémes állagúra sűrűsödik.
  4. Ekkor három részre osztva a tojásfehérjét óvatos keveréssel a boros mártáshoz adjuk.
  5. Még langyosan tálaljuk.

Spárga

  1. A spárgákat megpucoljuk. A szárát, ahol eltörik letörjük, és kb. a szár feléig a héját vékonyan lehámozzuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben egy teáskanálnyi repceolajon felolvasztjuk a vajat.
  3. A felhevített vajas olajra fektetjük a spárgaszálakat, sózzuk, fekete borsot őrlünk rá, és kb. 3 perc alatt megsütjük őket annyira, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós legyen.
  4. Sütés után konyhai törlőre szedjük, majd tálaljuk a tésztával és a borhabbal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

libamájas ravioli, ravioli borhabbal és spárgával, libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
libamáj 30 dkg
0 ízlés szerint
rózsabors 1 teáskanál
tojás 2 db
rétesliszt 20 dkg
1 csipet
repceolaj 1 teáskanál
fehérbor 2 dl
tojás 2 db
gyümölcscukor 2 ek
fahéj 1 csipet
vanília kivonat 1 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 ek
zöldspárga 25 dkg
repceolaj 1 teáskanál
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint