Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsafagyi

Rózsafagyi
Rózsafagyi
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept alapja ebből a könyvből származik: Bruce Weinstein: The Ultimate Ice Cream Book: Over 500 Ice Creams, Sorbets, Granitas, Drinks, And More, azonban kisebb módosításokat eszközöltem rajta. Nagyon finom lett, persze a rózsaszirup vagy rózsavíz minőségétől nagyban függ a végeredmény. Én ezúttal szirupot használtam, de ha tehettem volna, igazi, persze ‘bio’ rózsát használtam volna.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat kikeverjük a mézzel.
  2. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, magjait kikaparjuk.
  3. A tejet összekeverjük a tejszínnel, rózsavízzel (ha szirupot használunk, kóstoljuk meg közben, nehogy túl édes legyen), vaníliával, ételszínezékkel, sóval és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forráspontig hevítjük, majd fedő alatt pihenni hagyjuk 10 percre.
  4. A tejet lassan a tojásokhoz adagoljuk, közben kevergetjük, majd visszaöntjük a fazékba, s lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett 10-15 perc alatt besűrítjük. Ne engedjük forrni!
  5. Hideg vizes fürdőben, majd hűtőben jéghidegre hűtjük (én ekkor is adtam hozzá rózsaszirupot, bár kihűlés után eleve intenzívebb lesz az íze), fagyigépben elkészítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 315
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, parfé, vaníliafagyi, fagyitorta, sorbet, fagyikehely, karamellfagyi

egyéb elnevezések

Rózsafagylalt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pszilv
pszilv / pszilv Mon, 2012-06-18 12:01

nagyon finom lett, koszonom a receptet! en ugyan kihagytam belole a vaniliat, mert aromat nem akartam bele tenni, rendeset meg eppen nem kaptam, es az etelfesteket is, ha mar egyszer ilyen termeszetesnek szantam, de igy is nagoyn fincsi volt, jo rozsaillatu es rozsaaromaju! gyorieknek mondom, hgoy a regisparban nyilt egy keleti elelmiszeres uzlet, ott van rozsaviz (is, meg rozsaszirup es rozsalekvar is).

chriza
chriza Fri, 2010-08-20 23:04

Sziasztok! Rózsaszirupot nem tudom hol lehet kapni, de rózsavizet a gyógynövényboltokban találtok. Én a karácsonyi szaloncukor recepthez valamelyik Herbária boltban szereztem be. Azt hiszem 2 dl-es kiszerelésben árulják és ezer forint körül van az ára.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 17:22

Sziasztok!:) Nagyon jó a recept, bár én nem nagyon éreztem benne a rózsa zamatát, a gyümölcsös verziók jobbak, próbáljátok meg Manin eperpürével/sziruppal :) A felvetődött kérdésre: Manin termékeket, vagy hasonló minőségi szirupokat, püréket lehet kapni a legtöbb ital kereskedesében, koktélokkal foglalkozó boltban stb. pl. italker. hu :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-06-14 18:16

Köszi szépen Oli!
Közben jobban szétnéztem az oldaladon - gratulálok hozzá, nagyon jó! - és már láttam is, hogy hülyeséget kérdeztem. :) Azért majd figyelem, ha látok valahol ideírom!

Oli
Oli / Oli Sun, 2008-06-15 11:07

Barka, köszi szépen előre is, ha ideírod a lehetséges beszerzési helyet!

Oli
Oli / Oli Fri, 2008-06-13 16:34

Barka! Magyarországon nem tudom, merre lehet kapni. :-( Japánban élek, én itt vettem. Mindenesetre, én olyan helyeken próbálnám keresni, ahol koktélokhoz szükséges szirupok, pürék kaphatók. Az Amazonon biztosan kapható, rákerestem. Remélem, sikerül beszerezned!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-06-13 14:00

Oli,
megmondanád hol lehet Monin szirupokat kapni? Kipróbálnám a receptet, nagyon tetszik!
Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-06-11 23:49

Én a képre vagyok kíváncsi, meg arra, hogy nem olyan mintha parfűmöt enne az ember?

Oli
Oli / Oli Thu, 2008-06-12 03:09

Szia Vadalma! Először édes vaníliaízt érzel, a legvégén pedig a rózsa(olaj) zamatát. :-) A fagyin kívül ízesíthetünk vele teát, limonádét, koktélokat, süteményeket, krémeket stb. Az ázsiai konyha előszeretettel használja, főleg édességek ízesítésére.

Oli
Oli / Oli Thu, 2008-06-12 02:56

Beacska! Én Monin rózsaszirupot használtam, ez a megoldás a legegyszerűbb és egyben legbiztonságosabb, mert fontos, hogy a rózsa, amit használsz, ne legyen permetezve!

328
tej 300 ml
habtejszín 200 ml
tojássárgája 4 db
méz 4 ek
rózsavíz 4 ek
vanília 0.5 db
1 csipet
ételfesték 2 csepp