Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsafánk muffinformában

Rózsafánk muffinformában
Rózsafánk muffinformában
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kishúgomnak  a napokban volt a 15. szülinapja :). Neki a joghurtos fagyitortát készítettem el csokiöntettel.
Az anyukámat (a kismamát) pedig ezzel a szépséges "rózsacsokorral" leptem meg, aminek természetesen nagyon örült :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

  • 10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 5 ek cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és beletesszük az élesztőt és a cukrot.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a fahéjjal, a tojással, sóval együtt az egészet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.
  3. Kb. 1 órát kelesztjük, majd vékonyra kinyújtjuk, és egy pohár vagy nagyobb, kb. 6 cm-es pogácsaszaggató segítségével köröket készítünk. Ezek lesznek a szirmok.
  4. Az elkészült szirmokat kenjük meg olvasztott vajjal.
  5. Az első kört, vagyis a szirmot összecsavarjuk, majd egymás után eltolással ráhajtogatjuk a szirmokat úgy, hogy egy rózsára hasonlítson. Egy rózsához kb. 10 szirom kell.
  6. Az elkészült rózsákat muffinformába tesszük, és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és cukorral megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 202
elküldve: 7
receptkönyvben: 358
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rózsa, kelt rózsás sütemény muffinformában sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reveda
Reveda Wed, 2013-02-27 13:14

Kedves Nono! A "tetejére" részben írsz egy tojást, de az elkészítésnél nincs írva, hogy mit kell tenni vele. Most készítem, így, gondolom formán teszem a tetejére, kis idő múlva rá a vajat, cukrot. Majd elmondom milyen lett. A mai napi úgy is csak próba, mert péntek délutánra akarom az unokám zeneiskolai farsangjára elkészíteni.
Egyébként nagyon tetszik, mert az olajban sültet nem nagyon szeretem. Köszi addig is!
Üdv.: Zsuzsa

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-08-15 09:37

Szia Rita!
Köszönöm szépen! kicsit időigényes de megérte :) látni a meglepődést az anyukám arcán :)

916
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
élesztő 3 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
fahéj 2 kk
tojás 1 db
vaj 10 dkg
cukor 5 ek