Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsakenyér

Rózsakenyér
Rózsakenyér
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindennapi kenyerünk kicsit más, ünnepibb formában. Fele annyira sem bonyolult, mint amennyire jól néz ki. Az íze isteni, már sülés közben alig várja az ember, hogy belekóstolhasson.
Az eredeti recepthez képest pár dolgon változtattam. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A piros kencéhez

A zöld kencéhez

ajánlat

Langyosan, kevés vajjal megkenve a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A tészta többi hozzávalójából és a felfuttatott élesztőből tésztát dagasztunk, majd meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Közben elkészítjük a kétféle kencét, vagyis két kistálban külön- külön olvasszuk fel a vajat, majd ízesítsük őket a fent említett hozzávalókkal.
  4. Készítsünk magunk mellé egy kisebb átmérőjű kerek formát (jénait vagy kapcsos tortaformát).
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk fél cm vastagságúra, majd szaggassunk belőle nagyobb köröket.
  6. A külső, zöld levelekhez néhány kört kenjünk meg a zöld krémmel, majd vágjuk félbe őket, és némi átfedéssel rakjuk ki velük a forma oldalát.
  7. A többi körrel is járjunk el hasonlóképpen, csak azokat a piros krémmel kenjük meg.
  8. A külső 'leveleket' kissé felfelé meg lehet nyújtani, hogy tényleg levélszerűek legyenek, és a belső 'szirmokat' is lehet még kissé csinosítani.
  9. Ruhával letakarva pihentessük még egy fél órát, majd előmelegített sütőben süssük készre (kb. 30 perc alatt).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 465
elküldve: 1
receptkönyvben: 210
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

kenyérrózsa

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskegyed62
kiskegyed62 Sun, 2012-02-12 11:13

Kedves Ms. Poppy!
Hát ez valami fenomenális! Gyönyörű és egészen biztos, hogy nagyon finom is! El is határoztam, hogy az eljegyzésemre, ami április 14-én lesz, el is készítem! Persze azért 1 próba sütést fogok csinálni kisebb adagban, hogy kipróbáljam mennyire vagyok ügyes. Azért kis adagban, mert ezzel nem csak a vendégeimet akarom meglepni, hanem leendő vőlegényemet is, ugyanis neki április 11-én van a szülinapja. Nagyon-nagyon köszönöm ezt a remek receptet mert ezzel kétszeres hatást érek el!

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2012-02-13 08:49

Kedves Kiskegyed!
Igazán megtisztelő, hogy pont az én receptemet nézted ki a jeles nap/napok megünneplésére! A próbasütés biztos nem árt, bár különösebb kézügyességet nem igényel a kenyér elkészítése. Esetleg annyit azért tanácsolnék, hogy ráérős napon állj neki.:D
Sok boldogságot kívánok nektek!
Ms. Poppy

radica947
radica947 Sat, 2010-09-04 16:50

Sziasztok, miért nem tudom berakni a receptjeim közé????? A többit sikerül, de ez nem, hanem a 10 legújabb recept jön elő, és nem találom a receptjeim között. Segííítsetek, köszönöm

vaksi
vaksi Sat, 2010-09-04 18:59

Jé, nálam is pont ez a helyzet, én sem tudom berakni a kedvencek közé! :-(

debmo
Debmo / debmo Tue, 2010-08-03 09:26

Ms.Poppy: köszönöm a receptet, már többször elkészítettem és nagyon finomra sikerült mindig. A recept egyszerű és finom. Gratula.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-04-02 18:13

Gratulálok! Olyan guszta, hogy összefutott a nyál a számban. A sok Húsvétra készített finomság ellenére holnap ki kell próbálnom.Marika

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Fri, 2010-04-02 21:02

Kedves Marika! Anno én is így jártam az eredeti recepttel: megtetszett és azonnal ki kellett próbálnom. Nem csalódtam, és remélem, te sem fogsz. Sok sikert, és boldog nyuszit kívánok neked!

465
rétesliszt 200 g
finomliszt 100 g
tej 120 ml
friss élesztő 20 dkg
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
0.5 tk
fűszerpaprika 1 tk
chili 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
póréhagyma 1 dkg
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint