Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsás epertorta

Rózsás epertorta
Rózsás epertorta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyák napjára készült ez a szív alakú tortácska. Fel is töltöttem a blogomba a többi rózsával ízesített étel mellé.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Nekem egy speciális szív alakú sütőformám volt, aminek a fala is alacsonyabb a megszokottnál. Akinek hagyományos 20-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformája van, annak javaslom a fenti mennyiség dupláját készíteni a tésztából, és a krémből is!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az egész tojásokat jó alaposan kikeverjük a cukorral.
  2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, sóval és kakaóval.
  3. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és szilikonformába, vagy kivajazott, kilisztezett formába töltjük.
  4. 10 perc alatt 180 fokon megsül, de azért tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Mielőtt kivesszük a formából, teljesen hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejfölt kikeverjük a cukorral és a rózsavízzel, hozzáadjuk az apróra vágott epreket.
  2. Ha kihűlt a tészta, alaposan kikeverjük a zselatinfixszel.
  3. A tésztát kétfelé vágjuk, az elsőt visszahelyezzük a formába. Erre rásimítjuk a krémet, és befedjük a második lappal.
  4. Hűtőben hagyjuk dermedni 4-5 órán át, de jobb egész éjszakára.
  5. Kivesszük a formából, és a tetejére a vajjal felolvasztott étcsokoládét egyenletesen rákenjük, majd tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, epertorta rózsavízzel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gárdos Mária
Gárdos Mária Mon, 2014-05-12 15:56

Kedves Kama Suflé, rózsavizet hol lehet beszerezni? És a rózsaszirmok milyen procedúrán mennek keresztül? ( a tetejére)

Pirka
Kama Suflé / Pirka Mon, 2014-05-12 16:29

Kedves Mária!
A rózsaszirmokat kandíroztam. 1 tojásfehérje, kicsi víz és vaníliás cukor, na és persze 1 nap száradási idő segítségével.
Rózsavíz elég sok helyen beszerezhető, keleti élelmiszerboltokban, bioboltokban például. Ajánlom a többi rózsás receptemet is szíves figyelmébe. A blogomon pedig a rózsavíz jótékony tulajdonságairól és egyéb felhasználási javaslatairól is olvashat.

607
finomliszt 80 g
cukor 80 g
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 10 g
1 csipet
tejföl 330 g
eper 500 g
rózsavíz 1 ek
cukor 3 ek
zselatinfix 1 csomag
étcsokoládé 80 g
vaj 40 g