Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával

Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával
Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár én inkább így szeretem, ezt az ételt véresebbre kell sütni.
Hihetetlen bénázásom közben, (amit a fényképezővel műveltem) elfelejtettem, hogy mikor tettem be a sütőbe, és túlsütöttem.
A lényeg: itt nagyon fontos a precizitás és az idő mérése!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Sötét hús = vörös bor. Természetesen száraz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet merőlegesen bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A narancsot zöldségpucolóval meghámozzuk, a héját szalmára vágjuk.
  3. A burgonyát megfőzzük, hámozzuk.
  4. A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a narancs levével, vörösborral, balzsamecettel, ízesítjük chilivel, fahéjjal, áfonyalekvárra, és nagy, nagy türelemmel egy redukciót párolunk belőle anélkül, hogy leégetnénk.
  5. A végén a mártást hideg vajdarabokkal fényesítjük.
  6. A még meleg burgonyát összetörjük, és elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral.
  7. Lisztes deszkán kis nudlikat formázunk belőlük.
  8. A kacsamellet a bőrös felén 4-5 percig pirítjuk, mellédobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát.
  9. Fordítjuk (2-3 perc). Vissza, 2-3 a bőrös felén újra.
  10. Aztán serpenyőstül be az előmelegített sütőbe kb. 8 percre.
  11. Általában, maximum 18 perc az elkészítésére fordított idő!!!
  12. Ha kész, kivesszük, és letakarva pihentetjük.
  13. Közben a forró olajban, 2-3 mp-ig egy szűrőben megmártjuk a narancshéjat, és utána megsütjük a házi krokettet.
  14. A kacsát szeleteljük. Tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 780
elküldve: 4
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozéra sült kacsamell, kacsamell házi krokettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2034
kacsamell 30 dkg
narancs 1 közepes db
vörösbor 0.5 l
cukor 1 ek
áfonyadzsem 10 dkg
vaj 2 dkg
balzsamecet 1 dl
fahéj 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
chili 1 db
sütőpor 1 csipet
burgonya 0.5 kg
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
kakukkfű 3 szál
fokhagyma 1 gerezd