Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaszirommal ízesített csokoládékehely

Rózsaszirommal ízesített csokoládékehely
Rózsaszirommal ízesített csokoládékehely
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam egy rózsasziromból készült lekvárt, és kerestem egy alkalmat, hogy végre felhasználjam. Azt hiszem, megtaláltam a küldetését.

hozzávalók / 6 adag

A krémhez

A kehelyhez

Az díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel.
  2. A háztartási boltokban kapható szív vagy kerek szilikon muffin-formákba merjünk egy teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje.
  3. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.
  4. A csokoládékrémhez tördeljük fel a tábla csokoládét, majd olvasszuk fel hőálló tálban mikrohullámú sütőben, és ha kicsit meghűlt, keverjük el a habtejszínnel.
  5. Egy éjszakára helyezzük hűtőbe, majd verjük fel habbá.
  6. Az így kapott krémbe keverjük a rózsasziromlekvárt és a málnapálinkát, majd habzsák segítségével töltsük a csokoládékelyhekbe.
  7. Végül díszítsük szeletelt mandulával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

csokikrémes kehely, csokikehely tejszínes csokikrémmel, mandulás-csokikrémes csokikehely

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
rózsalekvár 5 ek
pálinka 3 ek
étcsokoládé 20 dkg
mandulapehely 5 dkg